Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DVI-D -> VGA átalakító működők...

DVI-D -> VGA átalakító működőképes?

Figyelt kérdés
Adott egy "régi" monitor, és új videókártya. A monitoron csak VGA bemenet van, a videókártyán pedig csak DVI-D. Tudom mi a különbség a DVI-I és DVI-D között, még véletlen sem tévesztem össze. Az összes üzletben azt mondták, hogy ilyen átalakító nem létezik, inkább vegyek új monitort, azonban ezt egy darabig nem fogom tudni megtenni, úgyhogy átmenetileg ez a megoldás mellett szeretnék dönteni, mivel találtam eléggé megbízható webshopokban ilyen átalakítót. Főként az érdekelne, hogy ez mennyire működőképes, és a képminőség mennyire változik.

2019. febr. 9. 12:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ha megoldható inkább hdmi-t vagy display portot alakítanék d-sub csatlakozóra, persze azokhoz is aktív átalakító kell. Azok olcsóbbak és biztosabbak is.

a dvi-d is működhet csak sokkal drágább.

2019. febr. 10. 22:45
 12/15 anonim ***** válasza:

#9 vagyok!

[link]

DVI-I: Integrált, azaz a DVI digitális és analóg csatlakozásokat egyesítő, univerzális változat, ami mindkét jeltípus fogadására és továbbítására képes. Az ilyen típusú aljzat a DVI-I kábelek mellett a DVI-A és DVI-D variánsokkal is kompatibilis. Arra azonban figyelni kell, hogy a DVI-I típusú kábel fizikailag nem illeszthető a csak és kizárólag digitális átvitelre használható DVI-D típusú aljzathoz. Ennek oka a DVI-I csatlakozóban található, analóg átvitelt lehetővé tevő tűk meglétében keresendő, ezek ugyanis a DVI-D foglalatából hiányoznak!

VAGYIS A 24+1 tüske DVI-I!

Én segíteni akarok neked hogy ne nézzenek hülyének!

Te viszont saját magadból akarsz hülyét csinálni!

2019. febr. 11. 09:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem, te csinálsz saját magadból hülyét, hogy digitálisról analógra 70-80k-ból lehet csak átalakítani.
2019. febr. 11. 10:41
 14/15 A kérdező kommentje:
A weboldal alapján amit linkeltél a 24+1 tüske a DVI-D, viszont te az ellentétét állítod.
2019. febr. 11. 19:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Megjött amit rendeltem és szuperül működik.
2019. febr. 13. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!