Egy i9 9900K val mennyi időre ruháznék be, hogy procit nem kell cserélni? Igaz hogy több mint 150W ot eszik? Elég neki egy 700W os RX 700AE-B táp? És elég hozzá egy MSI LGA1151 Z390 MPG Gaming Edge AC Alaplap?
Nos egyrészt valszeg jó ideig nem kellene alapból lecserélni. Viszont arról csiripelnek a madarak, hogy a következő Intel processzorok megintcsak nem lesznek kompatibilisek a mostani alaplapokkal és foglalatokkal.
Azt nem tudom, hogy 150 watt megvan-e, de az tény, hogy többet eszik mint azt hivatalosan megadták viszont a 700 wattos tápnak bőven elégnek kell lennie hacsak nem két 250watt feletti fogyasztású videókártyával együtt használnád, de gondolom nem ez a helyzet :D
Az alaplap és a ram is jó lesz ha DDR4 es ram.
Nekem ha mindenképpen most kellene új procit vennem, biztosan egy Ryzen 7 est vennék ugyanis az AM4 foglalat hivatalosan is maradni fog még 2020-ban is. És nyakamat tenném rá, hogy már a nyáron érkező új Zen2 es Ryzenek is jobbak lesznek mint a mostani Intelek.
Én nem vennék Intelt most. Brutálisan túlárazott ahhoz képest, amennyi pluszt az egy Ryzen 7 2700X-hez képest. Ráadásul idén jön a Zen 2, ami már 7nm-es gyártástechnológiával fog készülni. Ez kedvezőbb fogyasztást, hőtermelést, és teljesítményt jelent.
A 9900K, ha nincs limitálva, akkor simán megeszik 120-130W-ot is. Ráadásul hiába forrasztott, épp olyan hűthetetlen, mint az elődei. Ennek ellenére a 700W untig elég, ha nem akarsz több kártyás rendszert. De ajánlom, hogy inkább valami normálisabb tápot nézz.
Az alaplap Z390 terén jó választás, de én nem ruháznék be ebbe a platformba.
A RAM pedig nem baj, ha 2133MHz-es, de ha van bennük tartalék, érdemes tuningolni egy kicsit. 2400-2666MHz már tökéletesen megfelel, ha nem célod a minél nagyobb memória-sávszélesség elérése.
Én is azt javaslom, hogy várd meg a Zen 2-őt. Valószínűleg sokkal jobb lesz ARÁNYAIBAN, mint a mostani Intelek.
Az AMD az árazással most angyon viszi a prímet szerintem. Nagyon jó teljesítményű CPU-kat relatíve olcsón árul.
Végül megvetted a 9900K-t? Ha igen,milyen hűtést vásároltál mellé?
U.i a Ryzen 3000-es széria mikor fog jönni? Nincs még biztos infó? Volt május vége,június,július,stb is már a hírekben.
Lesz erről vmikor hivatalos tájékoztatás az AMD-től?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!