Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy i9 9900K val mennyi időre...

Egy i9 9900K val mennyi időre ruháznék be, hogy procit nem kell cserélni? Igaz hogy több mint 150W ot eszik? Elég neki egy 700W os RX 700AE-B táp? És elég hozzá egy MSI LGA1151 Z390 MPG Gaming Edge AC Alaplap?

Figyelt kérdés
Baj lesz ha 2133 Mhz es rammokat örököl a gép? Azt még nem akarom ujjítani, idáig is elég volt szerintem.
2019. febr. 8. 21:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos egyrészt valszeg jó ideig nem kellene alapból lecserélni. Viszont arról csiripelnek a madarak, hogy a következő Intel processzorok megintcsak nem lesznek kompatibilisek a mostani alaplapokkal és foglalatokkal.

Azt nem tudom, hogy 150 watt megvan-e, de az tény, hogy többet eszik mint azt hivatalosan megadták viszont a 700 wattos tápnak bőven elégnek kell lennie hacsak nem két 250watt feletti fogyasztású videókártyával együtt használnád, de gondolom nem ez a helyzet :D

Az alaplap és a ram is jó lesz ha DDR4 es ram.

Nekem ha mindenképpen most kellene új procit vennem, biztosan egy Ryzen 7 est vennék ugyanis az AM4 foglalat hivatalosan is maradni fog még 2020-ban is. És nyakamat tenném rá, hogy már a nyáron érkező új Zen2 es Ryzenek is jobbak lesznek mint a mostani Intelek.

2019. febr. 8. 22:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Tökéletes válasz, köszönöm szépen, végre mindenre úgy kaptam választ ahogy akarok, hát akkor szerintem én is várok kicsit, meglátjuk mi lesz a vége :D
2019. febr. 8. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nem vennék Intelt most. Brutálisan túlárazott ahhoz képest, amennyi pluszt az egy Ryzen 7 2700X-hez képest. Ráadásul idén jön a Zen 2, ami már 7nm-es gyártástechnológiával fog készülni. Ez kedvezőbb fogyasztást, hőtermelést, és teljesítményt jelent.

A 9900K, ha nincs limitálva, akkor simán megeszik 120-130W-ot is. Ráadásul hiába forrasztott, épp olyan hűthetetlen, mint az elődei. Ennek ellenére a 700W untig elég, ha nem akarsz több kártyás rendszert. De ajánlom, hogy inkább valami normálisabb tápot nézz.

Az alaplap Z390 terén jó választás, de én nem ruháznék be ebbe a platformba.

A RAM pedig nem baj, ha 2133MHz-es, de ha van bennük tartalék, érdemes tuningolni egy kicsit. 2400-2666MHz már tökéletesen megfelel, ha nem célod a minél nagyobb memória-sávszélesség elérése.

2019. febr. 8. 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom, hogy várd meg a Zen 2-őt. Valószínűleg sokkal jobb lesz ARÁNYAIBAN, mint a mostani Intelek.

Az AMD az árazással most angyon viszi a prímet szerintem. Nagyon jó teljesítményű CPU-kat relatíve olcsón árul.

2019. febr. 9. 10:10
 5/5 anonim válasza:

Végül megvetted a 9900K-t? Ha igen,milyen hűtést vásároltál mellé?

U.i a Ryzen 3000-es széria mikor fog jönni? Nincs még biztos infó? Volt május vége,június,július,stb is már a hírekben.

Lesz erről vmikor hivatalos tájékoztatás az AMD-től?

2019. márc. 28. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!