Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul a gepem, tudnatok...

Nem indul a gepem, tudnatok segiteni?

Figyelt kérdés
Par napja furcsan kezdett el viselkedni a gepem. Tök random módon néha bekapcsol, néha pedig olyan kedve van hogy nem (a gep maga beindul, porognek a ventik, ledek vilagitanak, szokasos beep is megvan, de nincs display, usb power, es boot up) probaltam takaritani a ramokat, kivenni visszarakni a procit, kivenni a motherboard elemet, de semmi sem javitja a hibat. Egyszer csak fogja magat, es beiundul, tobb ora vagy 10p killodas utan. Az egyetlen dolog, ami rissztó, hogy amikor a hiba jelen van, a proci nem melegszik. Illetve, mikor a hiba "odébb all" akkor a bootupnal a gep cpu fan errort jelez. Ezt azonban nem vagom, ugyanis a venti tokeletesen mukodik. Es legutolso sorban, mikor a hiba " visszater" a gep meg el sem indul. Kb az elso 3-4 probalkozaskor par masodperc utan automatikusan kikapcsolja magat,majd visszater a szokasos no display hideg proci módb. A segítséget elore is koszi!

#számítógép #hiba #alaplap #hardver processzor
2019. febr. 5. 16:28
 1/4 anonim ***** válasza:

A ramokat egyesével, majd külön slotonként teszteld le, a ram okoz usb bajokat.

Ha régi a gép sztem inkább egy újj kellene helyette.

2019. febr. 5. 16:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Teszteltem a ramokat, sőt le is csiszoltam őket. A gep nem olyan regi, kb 4 5 eves, 3gb os vidi kari, 6 magos proci, stb. Tegnap meg vigan toltam rajta a resident evil 2 remaket, ma meg mar megint nem akar elindulni...
2019. febr. 5. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor beindul a gép a ventilátor felpörög és ad hibajelzést? Esetleg lefagy? vagy egy kis idő után újraindul?

A leírásod alapján lehet alaplapi stabilizáló kondi vagy FET hiba is, de a tápegység is lehet a probléma, indításkor nem tudja leadni a megfelelő teljesítményt és VGA nem kapcsol be. A tápegység milyen típus?

2019. febr. 5. 18:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Ventilátor felpörög, vga is működik. Hibajelzés nincs. Táp chiefteck smart 600w. Egyébként azóta ismét sikerult bekapcsolnom a gepet 1x. Hibatlanul működött, de a hiba ismét visszatert, "szokasos" módon.
2019. febr. 7. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!