Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen kis fejlesztői eszközt,...

Milyen kis fejlesztői eszközt, "gépet" ajánlanátok kisebb fájlszerverhez?

Figyelt kérdés

Raspberry-hez hasonlót keresnék, lehetőleg olcsón kínából.

Néztem orange pi zerot, de azt csak szidták.

Kisebb fájlszerver lenne, adatok osztva egy merevlemezzel.

2019. jan. 30. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor koreat nézd, ne kinat, a kisebb odroidok is elegek.
2019. jan. 30. 20:13
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Én Amlogic SOC -al szerelt TV BOX -ot használok erre. Alapból android -ot raknak rá, de érdemesebb LibreElec -et CoreElec -et használni hozzá. Nekem azon megy a Samba szerver és torrent Kliens minden ami kell. Ráadásul egy teljes értékű média lejátszó is, ami a 4K filmeket is viszi. Alapból adapterrel és HDMI kábellel adják. Nem kell még minden vacakot megvenni hozzá, mint az anyámkínja PI -khez. Ugyan nem is amennyire profi mint azok, de nekem tökéletesen elég.

Bővebben: [link]

2019. jan. 30. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:

ne sértődj meg de 10 ezer forinttól olcsóbban mit szeretnél ?...

Raspberry pi nél nem igazán találsz olcsóbbat hacsak nem vmi olcsó core2duo optiplex, de inkább raspbery pi 3 vagy router usb-vel szerelve ezt fájl szerverként lehet használni. De legjobb választás és kifizetődő ha veszel egy NAS-t.

2019. jan. 30. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy találsz olcsóbbat, de akkor meg az időddel meg az idegszálaiddal fizetsz, mert kifogsz egy olyan lapot, ami olcsóbb, papíron 10X erősebb, de mivel nincs mögötte se szoftveres támogatás, se közösség, az egészet kidobhatod a francba. Ha nem akarsz szívni, akkor Rpi (lehetőleg 3B+); rengeteg hozzá a támogatás, milliónyi OS, hatalmas közösség, ahol az esetleges problémákra is találsz megoldást.
2019. jan. 30. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:
4. hozzászólóval tökéletesen egyetértek.
2019. febr. 1. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!