Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopom gyakran behal, mi...

A laptopom gyakran behal, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy még ősz elején felújítottam az Asus X556UB laptopom: kicseréltem a 4 gigás RAM modult egy 8 gigás HyperX-re (paraméterei mindenben egyeznek az előzővel), kicseréltem a hálózati kártyát, kivettem az optikai meghajtót és a helyére raktam egy 500 gigás EVO 860 SSD-t egy keretbe helyezve. A rendszer az SSD-n van, de megtartottam torrentezésre az 1 terrás HDD-t is.

A probléma a következő: gyakran előfordul, hogy ha magára hagyom a laptopom bekapcsolt állapotban, akkor egész egyszerűen befagy, nem reagál semmire. Úgy kell elképzelni, hogy nyitva egy pdf hogy tanuljak, de elkalandozik a figyelmem és sikeresen elmobilozok egy órát és közben hozzá se érek se az egérhez, se a billentyűzethez. Egy óra után, mikor vissza akarnék térni a munkához, nem reagál a gép semmire. A kép be van fagyva, de a ventillátor megy, szóval él a gép, csak épp nem reagál. Ilyenkor csak a hard reset a megoldás.

Aztán most például elmentem egy órára itthonról, közben bekapcsolva hagytam a laptopot, és amikor visszajöttem és felnyitottam, fekete kép fogadott, megint nem reagált semmire, holott nem merült le, be volt kapcsolva. Szóval hard reset volt megint.

A kérdésem: miért történik ez? Minden energiatakarékossági funkció ki van kapcsolva a windowsban. Felújítás előtt ilyen problémám nem volt soha. Vírust se kaphattam, van licenszelt Malwarebytes Pro és Eset Internet Security.

Köszi hogy elolvastad, ha esetleg tudod mi lehet a probléma, örömmel várom a választ!

2019. jan. 30. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Valamelyik újonnan beépített alkatrész még sem teljesen kompatibilis.
2019. jan. 30. 17:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy ez a probléma. Akkor használat közben is bedöglene, nem csak készenlétben.
2019. jan. 30. 17:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Javaslatom, frissíts egy biost a lehetö legfrissebre, frissitsd a drivereket is föleg a chipset és vezérlő dolgokért felelösöket.

Ha utána is csinálja. Akkor vagy a ram vagy az ssd az elkövetö.

Én ramra gyanakodnák elöször,1 memetest, 2 vedd ki vissza a régit, és tesztelni.

Nem biztos hogy rossz csak a gép nem szereti.

Ha nem akkor az ssdt tesztelni.

Esetleg átklónozni valamire és ugy teszteni a gépet.

Én ezt tenném.

Üdv

2019. jan. 31. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbálj meg rá Ubuntut felrakni winfos helyett.
2019. febr. 11. 15:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Maradnék a Windows-nál, amin elfut minden számomra szükséges program, de köszönöm.
2019. febr. 11. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!