Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop alá érdemes hűtőt tenni?

Laptop alá érdemes hűtőt tenni?

Figyelt kérdés

Utána olvastam de egyik helyen azt írják hogy felesleges a másikon meg hogy ajánlott.

Igazából egy Asus Rog Strix Gl503VM típusú laptopom van és annak hátul jön ki a levegő.

Azt is olvastam hogy azoknak kell amiknek alul fújja ki, sőt a régi laptopomat elvittem szervizbe és ott mondta a csávó hogy azért nem érdemes mert a port befújja a gépbe.

Akkor most kell az a hűtő vagy nem?

Olyan válaszát várom akiknek volt valami tapasztalata ilyen téren vagy ért hozzá!

2019. jan. 30. 16:08
 1/3 anonim válasza:
53%
Nem. Teljesen felesleges.
2019. jan. 30. 16:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindig használtam, mert azt hallottam megnöveli az élettartamot, kisebb hőtágulás van így az alkatrészeken, több fokot hűt rajta. Néha szétszedem a gépet és nem láttam benne durva porcicákat. Valamennyi por indig volt, de azt egy puha ronggyal letöröltem és kifújtam, mellette meg ment a porszívó, elszívónak.

Amúgy fogalmam sincs, hogy van-e értelme, elektronika szintjén nem értek hozzá. Ne 5000Ft-on múljon mondjuk plusz egy év használat.

2019. jan. 30. 17:47
 3/3 anonim válasza:

Nem mindegy, hogy milyet veszel.

Én még nem hallottam olyan laptopról, ami alul fújná ki a meleg levegőt. Ha valaki így tervez meg egy laptopot, az nem normális. A meleg levegőt oldalra kell kivezetni, vagy a laptop hátsó oldalán, a monitor alatt. A sima levegőt kell alulról beszívni és oldalra nyomni.

Alap esetben a laptophűtő egyáltalán nem felesleges. Minden esetben jól jön, de nem mindegy, hogy milyet veszel. Ha ilyen gagyi, olcsót veszel, akkor jó, ha 1-2 fokot hűt. Ha normálisat, 8-10 ezerért, akkor az már hűt 5-6 fokot is.

De az a legjobb, ha saját magat készítesz laptop hűtőt. Én ezt csináltam, és megtoldottam azza, hogy egy kis dobozba tettem jeget, arra tettem a laptop hűtőt (amit én csináltam) és arra a laptopot. A laptop hűtő így mindig hideg levegőt szív. Így 10-15 fokkal is hidegebb a proci meg a gpu. Jeget sűrűn cserélni kell, nyáron gyorsan megolvad.

2019. jan. 30. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!