Laptop alá érdemes hűtőt tenni?
Utána olvastam de egyik helyen azt írják hogy felesleges a másikon meg hogy ajánlott.
Igazából egy Asus Rog Strix Gl503VM típusú laptopom van és annak hátul jön ki a levegő.
Azt is olvastam hogy azoknak kell amiknek alul fújja ki, sőt a régi laptopomat elvittem szervizbe és ott mondta a csávó hogy azért nem érdemes mert a port befújja a gépbe.
Akkor most kell az a hűtő vagy nem?
Olyan válaszát várom akiknek volt valami tapasztalata ilyen téren vagy ért hozzá!
Mindig használtam, mert azt hallottam megnöveli az élettartamot, kisebb hőtágulás van így az alkatrészeken, több fokot hűt rajta. Néha szétszedem a gépet és nem láttam benne durva porcicákat. Valamennyi por indig volt, de azt egy puha ronggyal letöröltem és kifújtam, mellette meg ment a porszívó, elszívónak.
Amúgy fogalmam sincs, hogy van-e értelme, elektronika szintjén nem értek hozzá. Ne 5000Ft-on múljon mondjuk plusz egy év használat.
Nem mindegy, hogy milyet veszel.
Én még nem hallottam olyan laptopról, ami alul fújná ki a meleg levegőt. Ha valaki így tervez meg egy laptopot, az nem normális. A meleg levegőt oldalra kell kivezetni, vagy a laptop hátsó oldalán, a monitor alatt. A sima levegőt kell alulról beszívni és oldalra nyomni.
Alap esetben a laptophűtő egyáltalán nem felesleges. Minden esetben jól jön, de nem mindegy, hogy milyet veszel. Ha ilyen gagyi, olcsót veszel, akkor jó, ha 1-2 fokot hűt. Ha normálisat, 8-10 ezerért, akkor az már hűt 5-6 fokot is.
De az a legjobb, ha saját magat készítesz laptop hűtőt. Én ezt csináltam, és megtoldottam azza, hogy egy kis dobozba tettem jeget, arra tettem a laptop hűtőt (amit én csináltam) és arra a laptopot. A laptop hűtő így mindig hideg levegőt szív. Így 10-15 fokkal is hidegebb a proci meg a gpu. Jeget sűrűn cserélni kell, nyáron gyorsan megolvad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!