Mennyire veszélyes használtan bányász videókártyát venni?
Sehonnan nem tudod ha visszatették a gyári biost és venti nem kerreg. Ha jó esetben nem agyhalott bányászás folyt vele akk még jó vétel is lehet alul feszelve volt, 50-60% on pörgött semmit nem árt neki ilyenkor max ventiknek. Ha van rajta még garancia szoktam volt mondani kb 1 év még és nincs rajta semmi sérülés kattogás stb megéri megvenni ha jó áron adják.
Jelenlegi RX 470 570 480 580 / gtx 1060 / 1070 haszáltak közül kb 80% esélye bányászott mind.
Sok esetben egy bányász kártya nincs is annyira amortizálva mint egy hardcore gamer kártyája.
Az se jó amúgy amikor folyamatosan fel és le hűl a játékok miatt a kártya, hidd el. A bányászok 90%-a meg nem idiítóa és nem 100%-on, vagy alulfeszelve használta.
Én próbaképpen bányásztam a 1060-al ethereumot.
Mining Hashrate 23.5 Mh/s
Clocks +107/+918
Power Limit 65%
Power draw from wall 75w
Így ment 20 napig, annyi különbséggel, hogy gpu órajeléhez nem nyúltam, a ventit meg levett oldallemez mellett 45%-ra állítottam, ezzel az afterburner 53 fokon húzta a csíkot. Egyébként alapon használom, olykor játékhoz megtépem, amit bír 60% venti mellett 70 fok alatt. Furcsa viselkedést, nyekergést, stb, nem tapasztaltam. Msi gaming x a fantázia neve (fekete-piros kártya). Ha csak bányászásra használtam volna, akkor nem húztam volna úgy, mint játékhoz, mivel többet eszik és lehet, hogy nem tudom tovább adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!