Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a laptop elég jó játékokhoz?

Ez a laptop elég jó játékokhoz?

Figyelt kérdés

A laptopom leírása:

- Intel Core i5-7200U 2.5Ghz with Turbo Boost up to 3.1Ghz

- NVIDIA Geforce 940 MX with 2 GB Dedicated VRAM

- 4GB DDR4 RAM

Akárhol nézem a neten, úgy, hogy beírom ezeket az adatokat, és mögé dobok egy "benchmark"-ot, a youtube egymás után dobálja az olyan benchmark videókat, ami szerint ennek a laptopnak vinnie kéne a witchert 40FPS körül, Fallout 4-et hasonlóan magas FPS-el, GTA V 60 fps sima, és társai.

A szomorú valóság pedig, hogy a Far Cry 3-at is nyögve tolja a legminimumabb grafikán, aminél kevesebbet már nem tud nyújtani grafika ügyileg a játék, és úgy megy 20-30 fps kb... Elég lehangoló..

Persze a fentebb leírt játékokat is próbáltam, a 15 FPS néha megvolt, a legjobb pillanataiban.

Emellett borzalmasan lassú a gép, netezni alig lehet vele, ha 2 dolgot akarok tőle, már összeomlik, halott, RIP.

+ Infós haverom szerint a RAM-om késleltetése egy rakás lócitrom, 2400Ghz, valami 17-es késleltetéssel, ami elvileg szörnyű O.o (programmal megnéztük)

Mindezek mellett gondoltam rá, hogy talán 1 lökést adni ennek a szerencsétlenségnek, és rendeltem ebayről egy SSD tartót bele, a dvd olvasó helyére, mivel csak egy 500 GB-os 5400Rpm-es lócitrom van rajta amin fut a windows is, talán az gyorsíthatna a dolgokon.

És gondoltam arra is, hogy veszek még 4GB RAM-ot is bele, mert lehet, 2 slotos és ebből csak 1 foglalt 4GB-al.

Szóval ti hogy látjátok a helyzetet? Menthető ez az egész performance, játékra mennyire lehet majd alkalmas 4GB helyett 8 GB-al + SSD-vel, illetve a RAM késleltetése mennyire ad okot aggodalomra, tehát lehet-e segíteni egyáltalán a gép gyorsaságán emiatt?

2019. jan. 22. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Magad is látod, hogy nem, nem elég... És ez nem is fog változni semmitől.
2019. jan. 22. 11:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ránézésre sem elég. A Witchert nem ismerem, de a GTA V a neten található gépigénye ellenére nálam is csak közepes grafikával megy.

Nálad kellene még 4 GB RAM és egy jobb videokártya.

Az én konfigom:

i5-7300HQ 2.4 GHz ( with Turbo Boost up to 3.5Ghz)

8 GB DDR4 RAM

GeForce GTX1050 Ti 4 GB GDDR5 RAM

2019. jan. 22. 12:00
 3/5 szántóvető ***** válasza:
58%

ennek a gépnek vinnie kéne a gta5-öt 8 giga rammal,de még 4-el is lowon.ha a win update-el frissítetted a vga drivert akkor töröld le ezzel a progival,majd a gyártó honlapjáról töltsd le a legfrissebbet. [link]

azt nem írtad hogy az nvidia experience telepítve van-e ill vagy hogy az nvidia control panelen próbáltál-e állítani a beállításokon.

a rammal nincs semmi baj azon kívül hogy kevés.a tálcán bökj az aksi ikonra és az energiagazdálkodást megnyitva a teljesítménycentrikus módot válaszd.

2019. jan. 22. 12:06
 4/5 A kérdező kommentje:

- Teljesítménycentrikuson vagyok, mindig (és töltőről)

- NVIDIA experience nincs telepítve, de az Nvidia vezérlőpultban "3D beállítások kezelése" fül alatt a "programbeállítások" fül alatt mindig kiválasztom az adott játék indító exe-jét, legörgetem a "Válassza ki az előnyben részesített grafikus processzort ehhez a programhoz" lehetőséget, és a "Nagy teljesítményű NVIDIA processzor"-t választom ki (a másik 2 választási lehetőség az "integrált grafika", és a "Globális beállítások használata(Automatikus kiválasztás: Nvidia GPU)")

- Első 2 válaszoló: Hát igen, sejtem én hogy ez nem elég semmire, de a Youtube nem erről árulkodik, a túl sok 40-50 fps-es benchmark videó ébresztett bennem kételyt :D

Olyanok vannak írva, hogy a leírt játékokat High / ultrán kéne vinnie, kivéve a witcher 3-at, ami azért néhány beállítást médiumon igényel, <==> A válóság: Úgy lehúzom a grafikát ahogy a csúszka engedi, MINDEN off, a játék megszégyenülve néz rám, amikor már a resolutiont is leviszem 640x480-ra, pixeles az egész, és úgy van meg a 30 fps... :S

De akkor 8 GB ram segíthet ezek szerint, a GTA V megyegetett, multiplayerben is 30 FPS és 40 FPS között voltam, de random akkora FPS dropjaim voltak, hogy játszhatatlan kb (és ez volt a helyzet a fallout 4-el is) míg zártabb helyen voltam minden happy, megy 30 fps körül az egész, de amint több dolgot kellett betöltenie földhöz csapta magát és lezuhant 10 fps körülre :/

2019. jan. 22. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:
A proci picit gyenge, de szerintem is vinnie kell a GTA5-öt és a witcher3-at is. Anno witcher 3-at még vitte a q9650-em is. 8 gb ram elkel, az ssd a játékmeneten semmit nem gyorsít csak a betöltésnél számít. Kivéve persze, ha kevés a ram és írja az ssd-t
2019. jan. 22. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!