Érdemes gépcserében gondolkodni?
A gépem adatai:
GA H61M S2PV lap
Core i5 3570S proci
2x8GB DDR3 1333MHZ CSX ram
R7 370 2GB kártya.
1TB HDD
FSP 460 HCN
Van-e értelme lecserélni, vagy fejleszthető még?
2013-ban raktam össze, akkor emlékeim szerint 120-130 ezer forint volt a gép, később került bele a VGA. Nem tudom van értelme cserélni, mert ilyen 150k-ért nagyjából ugyanilyen teljesítményű processzoros gépre tudnám cserélni, bár jogos, hogy újabb platform lenne. Szerintem ebben elég VGA-t cserélni. Érdekes, hogy elszálltak az árak.
Ez az i5 még pár évig ki fog szolgálni, ennyi pénzből nem érné meg neked.. Ha kicsit több pénzhez jutsz akkor ajánlom a Ryzen platformot (AM4) de oda pedig szükséged DDR4 Dual Channel-ben a 3000/3200 mhz ram..
Használt piacon nézzeges videókártyát mondjuk RX 570,GTX 1060.. Meg ha kell az extra gyorsaság akkor egy SSD..
Kérdés mit csinálsz a géppel, milyen elvárásaid vannak, mi az ami nem megy vagy mehetne jobban.
Amíg te elégedett vagy vele, addig szerintem felesleges fejleszteni. Ha nem vagy elégedett a teljesítménnyel, akkor lehet fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!