Chieftec iARENA 600W elbírna az alábbi konfigot?
I5 8600k
8GB RAM
MSI GTX 1070
SSD
HDD
Néztem calculatorokat, elvileg onnan okés lenne a dolog. 411W-t írt erre az egészre, és ha a táp 600w 80%, akkor 480w-t ki kell tolnia.
"és ha a táp 600w 80%, akkor 480w-t ki kell tolnia."
Nem.
A 600 W az egyenfeszültségű, kimeneti terhelhetőségét adná meg, a 80 % pedig a hatásfokát (kérdés az, hogy milyen terhelésen) - szóval tegyük fel hogy 200 W-tot venne fel a gép, akkor a konnektor oldalán 240 W teljesítményfelvétel jelenne meg.
"411W-t írt erre az egészre"
Szerintem túlzás.
* I5 8600k: 95 W ( [link] )
* GTX 1070: 150 W ( [link] )
ez összesen 245 W. Mindennel együtt maximum kb. 300-350 W.
Egy 400-450 W-os minőségi táp már elegendő lenne neki.
"Chieftec iARENA"
Nem épp a legjobb széria.
A rettegett CWT belsővel
rendelkezik, tesztet nem igazán találni róla, fórumokon nem írnak róla elismerően.
Intel mindig viccesen adja meg a fogyasztást, az a 95W jó 160 nak is 100% terhelés mellett - ez a mért adat, amit az intel ráír a dobozra meg a "hát úgy nagyjából tipikusan ez a fogyasztás". De igaz, egy kártyás asztali rendszerhez többnyire elég egy jobb 400W os táp, kivétel ha nagy fogyasztású kártyáról beszélünk(1080ti\2080\2080Ti, Vega64, meg gondolom a VII sem lesz épp kisétkű - de az 1070 határozottan nem tartozik ide).
Elég lenne mellé, de én nem spórolnék a tápon a helyedben, rákötsz egy 130+ ezres kártyát és egy 80 ezres procit egy szar tápra amikor kapsz egy normális 400 as darabot 12-13 ezer körül már, egy szerencsétlen áramingadozás és vége a mókának, ha szar minőségű táp miatt hal meg egy hardver akkor ugrik a garancia is. A táp és az alaplap ki tudja nyírni bármelyik hardveredet, még csak nem is drága egy biztonságos darab egyikből sem.
"Intel mindig viccesen adja meg a fogyasztást"
A 95 W TDP, a hűtés számára tervezett leadott hő-, nem elektromos teljesítmény (nem fogyasztás, az Wh!).
Éppen ezért számolok bőven biztonsági tartalékot rá.
"az a 95W jó 160 nak is 100% terhelés mellett"
Csúcsteljesítményt ritkán fog felvenni a gép.
ui:láttam pcxen egy configot,ugyan az a belső mint az enyém, csak ott nem "k"s proci volt és ott 16gb ram volt (nem csak 8 mint nekem)
Bár nem tudom mennyire jól rakják össze a gépeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!