Az Nvidia GTX 1050 Ti szerintetek jó kártya lenne nekem?
Azért venném, mert videózok, és kéne egy NVEC-s kártya a renderhez.
Jelenleg csak CPU rendereléssel tudok dolgozni, ami egy i3 4170-el elég nehézkes(egész éjszaka zúg a gép, amikor renderel).
Azért gondoltam a 1050Ti-ra, mert jelenleg ez a legerősebb kártya, ami nem kér külön tápot, és a sima 1050-el szemben ad +2Gb VRAM-ot, meg egy picivel nagyobb teljesítményt is az encoder mellé.
1060 már szerintem tuti overkill nekem. Meg amúgy sem szeretnék egy 120W-os kártyát meleg nyári napokra a szobámba.
Elsősorban a videózáshoz kéne, meg photoshop-hoz, de néha CAD-eznék és Blendereznék(linuxon) is vele, meg nagyon ritkán Gaming.
jelenlegi konfigom:
i3 4170 3,7GHz 2 mag 4 szál
2x4Gb DDR3
Nvidia GT 1030
Creative SoundBlaster Audigy RX
WD 1Tb 7200rpm HDD-k (RAID 1)
Később tervezek váltani AMD Ryzen 5 2600-ra, meg 8 helyett 16Gb RAM-ra, ezek mellé is jó lenne a 1050Ti mint alacsony fogyasztású, de erős kártya?
Jelenleg ha nem fekvő SFF 300W táp alatti gépbe kerül egy 1050Ti akkor nyugodtan merem mondani az ára mellett hogy butaság. Tehát ne érts félre, nem a kártya a rossz, hanem az ára. (Pont mint egy iPhone esetében)
RX570 azonos áron, ~60-70%-al erősebb. Kell tápcsati hozzá, de a +60%-miatt.
Számold ki, 75+60%=120W, pont az RX570 tdp-je.
Tehát az hogy nincs tápcsati a 1050Ti-n az nem pozitívum, egyszerűen az nvidia megtehette, mert annyival gyengébb.
"Meg amúgy sem szeretnék egy 120W-os kártyát meleg nyári napokra a szobámba."
Egy infós körben ilyen kijelentés után szerintem 10percig röhögőgörcsbe lenne mindenki. Gondolom nem 1*1méter a szobád, egy fokot sem megy a kártya miatt feljebb a hőmérséklet :D
Mint előbb írták, a 1050 ti nem éri meg. Mostanában 60k körüli ársávban lehet kapni, egy RX 570 70%-al gyorsabb nála, egy RX 580 pedig egyenesen kétszer gyorsabb.
Az alacsony fogyasztású kártyáddal ne röhögtess. A fogyasztásnak és a melegnek amúgy sincs semmi köze egymáshoz. Hacsak nem Akyga/Approx/Chieftech kaliberű veszélyes hulladék tápod van, akkor el kell bírnia egy 120-150 wattos videókártyát.
[link] Itt egy összehasonlítás. Használtan már 55 ezer körüli ársávban kapsz 2 év garanciával rendelkező 580 kártyákat. Most belinkelek párat, kutya se nézi meg, de hátha:
Ha nem a wattok számítanak, akkor mit nézzek, hogy ne fűtsön be nagyon?
Azért félek a nagy teljesítményű kártyáktól, mert apumnak volt egy régi AMD Phenom valamije, ami még a nappaliba is kegyetlenül befűtött.
Amúgy újonnan nem vennék most semmit az árak miatt.
Meg elsősorban Nvidia kártyákat néznék a Linux support miatt. Egy osztálytársamnak nem akar sosem jó lenni a linux driver az r9 380-ával.
Vagy azóta már van normális AMD driver linuxra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!