Belépőszintű IPS monitort van értelme elvinni kalibráltatni?
Figyelt kérdés
Úgy értem mit renélhetek a kalibrálástól? kb semmit kiadok 5-10.000-et a kalibrálásra (miközben a monitor volt 35...) és mit látok majd? Szebbet jobbat vagy kb semmit?2019. jan. 14. 12:10
1/6 P.O.C. válasza:
Nagyobb színhűséget, ezáltal természetesebb színeket.
Most ez vagy megéri neked vagy nem. Neked kell eldönteni.
Egyébként inkább panel függő, hogy mit tudnak belőle kihozni.
2/6 A kérdező kommentje:
hát épp ez az hogy ha lenne látható eredménye akkor nem kérdés.... de mi van ha beadom kiperkálom a 10et és kapok egy uolyan monitort?
2019. jan. 14. 12:22
3/6 anonim válasza:
Akkor kalibráld magadnak:)
Egyébként attól is sok függ hol, milyen körülmények közt állítják be, a legjobb a helyszíni állítás, ahol a megszokott környezetre állítod be (pl hátulról jövő fény miatt másképp látszik, hiába szín hű fekete szobában).
4/6 anonim válasza:
Én itt csináltattam, 4k nagyon megért. [link]
5/6 anonim válasza:
A másik baj, hogy a kalibrált szín nem biztos, hogy neked tetszeni fog.
6/6 anonim válasza:
Az egyik legjobb az oázisos kalibrálás,
de nekem pl lassan 1 éve esti módban fut a monitor, ezért kevesebb az élénk kék fény, kíméli a szemet, de biztosan nem szín hű így, viszont nekem tetszik.
Akkor kalibráltasd, ha tényleg nagy szükséged van a színhűségre (pl videóval, képekkel dolgozol profi szinten, napi használatban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!