B450 tomahawk alatt tapasztaltatok hasonlót?
Sziasztok.
Pénteken összeraktam az új gépemet és nagyon boldog voltam, hogy a proci aida szerint 32-41fok között ugrabugrált 250rpm mellett. Aztán vmware-rel akartam virtualizálni de kiirta h az amd v disabled. Engedélyeztem, meg ha már ott voltam a xmp profilet beállitottam mert a 3200mhz helyett 2133mhz-n ment a ram. Meglett a beállitás erre a proci már 37-45 között ugrál normál használat mellett és 1200rpmel megy.
Ez mennyire normális? Már csak azért is mert kiváncsiságból kikapcsoltam az xmp profilt meg az amd-v t és továbbra is 1000-1200rpm között megy a venti meg 37-45fok a proci.
A hőfok lehet normális is, nem vészes.
Az ugrálás meg a temperature spike bug miatt van, én is ezzel kűzdök.
Ha csinálsz egyedi fan profilt akkor jobb lehet.
A procihűtőd tuti nem 3 pines, a ház ventik ha 3 pinesek akkor nagy eséllyel azok is szabályozhatók, nem rpm hanem "dc" üzemmódban. (auto beállításon felismeri az alaplap, nem kell átkapcsolni auto-ról)
Nekem sharkoon tg5 házam van, itt is 3 pines ventik vannak, tudom szabályozni.
Gigabyte alaplapokon van "smart fan" ott mindet külön tudtam. De alapvetően én 80%-on használom a ház ventiket, annyi kitétellel ha a proci 70fokos ami nagyon ritka, akkor felmennek 100%-ra.
Nézz szét a bios-ban, szerintem te is tudod szabályozni akár külön mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!