PC összeállítás mai árak mellett?
Tudom, van egy pár ilyen kérdés, de vagy elavultak, vagy más igények vannak, ezért írtam egy új kérdést, hátha valaki(k) tud(nak) segíteni.
Szóval, tervezek egy PC-t összeállítani, nézegettem előre boltok által összeállítottakat is, de arról azt olvastam, hogy nem éri meg.
Mivel én annyira nem értek hozzá és képben sem vagyok a mai viszonyokkal, hogy mi mennyi, és mivel kompatibilis, ezért szeretnék segítséget kérni.
Túlzottan nagy igényeim nincsenek. Szeretném, ha néhány évig jó lenne a játékokhoz (nem kell feltétlenül max grafikán, de ne is lowon), 1080p 60fps feltételek mellett.
Illetve a processzor alkalmas legyen munkára is.
Amit én így kinéztem, az a Ryzen 5 1600 vagy 1600X processzornak(?), illetve GTX1060 6GB, vagy egy 1070 használtan esetleg(?).
RAM-ból egy 16GB(2x8) szerintem, magas órajelen, a gördülékenység miatt.
Alaplapból valami jó fajtát szeretnék, ami testre szabható, könnyen húzható észszerű keretek közt a proci vele stb.
SSD egy 250GB-s Samsung Evo változat, háttértárnak pedig 1TB bőven elég egy megbízható márkától.
Opcionális: szeretném ha valamilyen módóon "kinézne" valahogy a gép. Ezért ha megoldható, olyan házat szeretnék választani, aminek plexi az oldala(Zalman Z1 NEO?), illetve egy-két dolog világít az alkatrészek közt. Ez nem létfontosság, pusztán az esztétika miatt, sötétben jól nézne ki, de ha az ilyen fajta alkatrészek irreálisan drágák a "nem világítós" társaiktól, akkor elhanyagolható!
Tápot rengeteget néztem, több száz véleményt olvastam árukeresőn is, nem igazán tudnék dönteni, annyira sikerült rájönnöm hogy egy 450-500W bőven elég, mégha húzva lenne a CPU, akkor is.
Köszönöm előre is a segítséget!
Az iPon mindig is túl volt árazva.. nem kicsit.
De kár ezen vitatkozni, mert amit írtál először az jogos, és köszönöm is. Megvárom a hatásait az új kártyának. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!