Számítógépemben most cseréltem hdd merevlemezt, viszont hibaüzenet fogadott. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
Volt egy 80 gb hdd-m amit lecseréltem egy wd blue 1 tb winyóra. Ez eddig okés, amíg ezt az üzenetet kaptam: Reboot and Select proper Boot device Instert Boot Media in selected Boot device and press a key. Próbáltam utána nézni és a biosba nézelődtem, hogy hol a probléma forrása, de minden normálisnak tűnt...2019. jan. 4. 14:26
11/18 A kérdező kommentje:
Na igen. Nagyon optimista voltam és nem számítottam rá, hogy nem fogja egyből beészlelni az új hdd-t. Így ebből adódóan a formázás már az előtt bekövetkezett, még mielőtt megpróbáltam volna az új egy terrás winyót berakni. :/
2019. jan. 4. 16:00
12/18 anonim válasza:
És ennek ellenére elindul, ha a 80GB-os vinyó bent van?
13/18 anonim válasza:
Szedd ki az új HDD-t, aztán indíts el egy Windows telepítőt CD-ről vagy pendrive-ról és próbáld meg lefuttatni az alábbi linken található leírásban lévő 3db bootrec parancsot:
...ja és az alaplapon az első SATA csatiba legyen bedugva a Windows-t tartalmazó HDD (SATA0)
14/18 anonim válasza:
Köszi utolsó. Írta, hogy NINCS telepítőlemeze. Ha lenne írtam volna már az indításjavítást :)
15/18 anonim válasza:
Most akkor indul a formázott 80GB-os vinyóval az oprendszer vagy nem??
16/18 A kérdező kommentje:
Biosban mindegyiket érzékeli. Ha a 80 gb-os benne van, akkor normálisan bekapcsol. Bár ezt korábban már írtam. Próbálnám újratelepítés nélkül megoldani. Ez volna az utolsó lehetőség, ha már minden reményveszett. Adatok lementése nem volna egyszerű dolog. Van ugyan egy pendriveom, viszont az kevés lenne ahhoz, hogy 90-110 gb-ot lementsek. De az már más tészta.
2019. jan. 5. 21:28
17/18 P.O.C. válasza:
Mondom, szerezz be egy telepítőlemezt!
Ha megvan, bebootolsz róla, majd a speciálisnál csinálsz egy indítási hibajavítást. Jó eséllyel megoldja.
Ha nem akkor a parancssort választod a teleptő lemezről boot -olva, majd kiadod a következő két parancsot:
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
18/18 A kérdező kommentje:
Végül a három winyó bent maradt, majd egy lemezkezelő elindítása után sikerült beizzítani az 1 tb-os winyót. Viszont ha a 80 gb kikerül, akkor megint minden előről. Viszont ez engem már nem zavar. Ha annyira nem kell majd a 80 gb-os, akkor kikalkulálom, hogy mikor szeretném újratelepíteni a gépet és majd akkor gondját veszem annak is. :D köszi mindenkinek a választ!
2019. jan. 10. 00:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!