23 vagy pedig 27 colos monitor a jobb gamingre szerintetek?
Kb 50-60 centire ülök a monitortól, jelenleg 23 colos monitort használok.
Érdemes lenne-e váltanom 27 colos samsung full hd monitorra? Árukeresőn 50-60 ezer forintért néztem ki.
Jobban terhelné sokkal a szemet az, hogy nagyobb a felület?
27 colon már nem lenne nagyon pixeles a kép full hd esetén 50-60 centiről?
Ki milyet használ, mik a tapasztalatok?
?
(nem szeretem, amikor nem a kérdésre válaszolnak és személyeskedésbe megy át a dolog gyakorikérdéseken)
de ezzel nem értek egyet. kinyújtott karral telefonozol? egy átlag íróasztal mélysége 60 cm..
(most azon gondolkozom, hogy lehet fölösleges volt válaszolnom neked, mert nem releváns a válaszod)
Ha az egész monitort nézned kell, például stratégiai játéknál, akkor igen, érezhetően fárasztóbb 60cm-ről a 27"-os méret. FPS játéknál is ha folyamatosan szemmel pásztázol, hogy merre van ellenség.
Utóbbi kérdésre, hogy 27" full HD mennyire pixeles, szerintem nem elfogadható 60cm-ről. Engem legalábbis zavar, kicsit sem illik akkora mérethez a fullhd felbontás.
Személyes tapasztalatom: én 25"-os 21:9 monitort használok játékra, csak a ~20 éves játékok nem támogatják, és kényelmesen előnyt ad minden játékban. (Nagyobb látószög / munkaterület, de nem torz mint 16:9-en ugyanakkora látószöggel).
#1 válaszában mi volt a személyeskedés?
#3 válaszát kiegészítve:
Egy 27" képátlójú FHD kijelző ideális nézési távolsága 110-150 cm.
Tehát 50-60 cm-ről (<110 cm) nézve pixelesnek, ~150-nél messzebbről pedig "csak" 720p felbontásúnak látod.
A szemedet pedig -miden valószínűség szerint- eddig is rongáltad, takintettel az 50-60 cm-re, a szem látszögére és pl. a monitor által kibocsátott kék fényre, stb, stb...
Természetesen a látást befolyásoló tényezőket is figyelembe kell venni.("gyengébb" szem, színlátás minősége, szemüveg használata és annak optikája, külső megvilgítás, stb, stb...)
Ezért (is) vannak beállítási lehetőségek a montorokon, tv-ken...
#4 vagyok
javítások: minden, tekintettel, látószög, megvilágítás, monitorokon
Bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!