Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cooler Master X Dream i1117...

Cooler Master X Dream i1117 hűtő mennyire jó?

Figyelt kérdés

Szeretnék i7 4790-hez egy gyárinál azért jobb hűtőt, és ezt találtam ami olcsó de itt-ott jó véleményeket olvastam róla.

Köszi!

2018. dec. 30. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen top flow hűtésben gondolkodsz? Maximum milyen magas lehet?
2018. dec. 30. 17:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Őszintén annyira nem értek hozzá. Most arra is rá kellett keresnem, hogy mit jelent a "top-flow". Egy i5 4460-hoz kapott gyári hűtőm az van, most de gondoltam lehet ha meglesz az i7 amihez nem kapok hűtőt, akkor jól jönne egy jobb hűtő a gyári i5-nél. És elég kevés pénzem van erre, ezért néztem körül Hardveraprón ahol ezt találtam.
2018. dec. 30. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:

A top flow hűtőnél a ventilátor az alaplappal párhuzamos.

Ha kevés helyed van és ilyet szeretnél, akkor talán egy ID-COOLING IS-50 jobb választás lenne.

Ha viszont van helyed, akkor lehet hogy egy torony hűtő jobb választás lenne. Pl. Xigmatek venus, vagy Deepcool GAMMAXX 200T

2018. dec. 30. 17:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha tényleg olcsón kell, az Arctic olcsóbb termékei között nézz szét. Igaz, mind Top-Flow, de legalább olcsó és halk.

[link]

2018. dec. 30. 18:01
 5/7 A kérdező kommentje:
14,8 cm magasságig férne el. Cooler Master Elite Knight K350 házam van. Ez alapján, inkább toronyhűtő? Egyeltalán jobb az egyik a másiknál?
2018. dec. 30. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Az általad kinézett Cooler Master X Dream i1117 hűtőt a következők miatt nem ajánlom:

-3 pines, vagyis a ventilátort nem fogja szabályozni az alaplap, így az állandóan maximális fordulatszámon fog forogni (hangos lesz)

- az i7-4790 TDP-je 88 watt, a Cooler Master hűtőt a gyártó max 75 watt TDP-ig ajánlja (tehát az általad kinézett hűtő nem fogja tudni normálisan hűteni az i7-est)

Ezek után az ajánlatom:

[link]

-ez a hűtő alig kerül többe, mint amit kinéztél

-a gyártó 130 watt TDP-ig ajánlja

-a magassága 133 mm, tehát bele fog férni a házadba

-4 pines csatlakozó van rajta, tehát az alaplap a proci hőmérsékletének függvényében szabályozni fogja a fordulatszámát, ha a biosban ez be van állítva.

2018. dec. 30. 21:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Akkor ez lesz biztosan ! Sokkal jobb.
2018. dec. 30. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!