Amd ryzen 5 1600 vagy 1600x?
Videóvágásra és játékra szeretném (fullhd játék és vágás) gép többi része: (egyébként egy r3 1200 helyett kéne)
Gtx 1060 3gb
Asrock ab350m pro4
8gb ddr4,2400 (ezt később bővíteném ha kell)
https://www.youtube.com/watch?v=doPRsWIL7oU
ja csak kb 1pecet ver rá renderelésben kb 20%al erősebb és kiforrottabb....
Örök forgatókönyv, amikor valami megjelenik, akkor az a sztár, jön egy újabb generáció vagy bármi, hirtelen kaka lesz.
Az 1600 önmagában egy nagyon jó processzor, kizártnak tartom, hogy bármi kifogjon rajta. Nyilván ha a Pixarnak készítenél munkákat, akkor kevés lenne, de nehogy már FullHD videovágás kifogjon rajta. Anno ennél fosabb processzorral használtam 3D Studio Maxot hobbi szinten.
Ezt most csak a mindenképp2600-atvegyél gondolatmenetre értettem.
Hosszú hosszú távon nyilván kifizetődőbb lesz a 2600, pláne most, plusz pár ezer Ft ráfizetéssel, de hidd el, semmi különbséget nem fogsz most tapasztalni játék közben egyik processzorral sem.
1600X-et vedd, ha nagyon számít a pénz. Sima 1600-at, ha egy reális, ár/kihasználtság döntést szeretnél hozni, és a 2600at, ha icipicit hosszabb távra szeretnél berendezkedni, de ha a cseréljünk le mindent újra trendet akarod követni, akkor idővel a 2600 is csere érett lesz.
60-ért van 1700X, de nem hiszem, hogy a +2 mag, +200 Mhz megér plusz ráfizetést.
Játéktól függően maximum 10 FPS különbség van a két CPU között, amit ebben a teljesítmény kategóriában (nem beugrószint) észre sem fogsz venni. Még a 2600 sem hoz akkora élménybeli különbséget. Tele van a youtube benchmark videókkal, beírod, hogy ryzen 5 1600 vs 7 1700x például, és megnézheted mi hogy teljesít.
Például:
https://www.youtube.com/watch?v=9h43JN4NfyE
Akinek kevés a 100+ FPS egy Ryzen 5 1600-zal, az nem tudom mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!