Milyen videókártyát illetve processzort vegyek?
Figyelt kérdés
Van egy videókártyám (gtx 750ti), és egy processzorom (i5 2500), ezeket szeretném lecserélni. Nem tudom milyen kártyát illetve processzort vegyek.
Van kb 70k-m fejleszteni. Ahol összeraktuk a gépet, azt mondták, hogy ha processzort szeretnék cserélni új gépházra illetve alaplapra is be kell ruházni. Tudnátok segíteni miből melyik lenne a jó?
2018. dec. 27. 15:52
1/9 anonim válasza:
Milyen célra szeretnéd használni a gépet? Játékra? És ha igen akkor milyen játékokra?
2/9 A kérdező kommentje:
Játékra használnám, főként GTA V-vel, PUBG-vel, Fortnite-al, Rocket Leagueval szoktam játszani. Néha CS:GO-zok!
2018. dec. 27. 16:04
3/9 szántóvető válasza:
az alzán van rx 580 4gb oc nitro+ 68-ért.procit majd veszel később,nem olyan rossz ez az i5.majd i7 3770-re éri meg fejleszteni.ramod,tápod milyen?
4/9 anonim válasza:
Talán a processzort nem szükséges leváltani, ha videókártyát cserélsz és mindenképp nvidia-nál akarsz maradni akkor 10es szériából gtx 1050 ti alá ne adj szerintem. De azt is lehetőleg használtan vedd, garanciával.
5/9 A kérdező kommentje:
A tápomról nem tudok semmit, 8 gb ramom van.
Nem szökséges nvidiánál maradni.
2018. dec. 27. 16:13
6/9 Marcell10 válasza:
Teljes csere nem megoldható 70-ből. Ha processzor generációt váltasz egy újabb, DDR4-es alaplapra, akkor oda új ram kell, lehetőleg 8 giga 2400MHz-n (25k), a legolcsóbb inteles alaplap 20k körül van a 8. generációnál illetve a prociknál is vannak árak. Az i3-8100 45k környékén van. A 7. generáció értelmetlen, az i5-ök nagyon drágák, és nem tudnak sokkal többet egy i3-8100-nál (i5 7500-al kb ugyan az), az i3 pedig gyenge a 2 magjával. Videókártyából ha újonnan akarsz ár/érték arányban jót venni, akkor egy rx 570 8GB-ot ajánlok (MSI Armor edition), ez 62k, viszont igényel minimum egy minőségi 500W-os tápot, vagy egy nem annyira minőségi 600W-osat (Cooler Masternél 15k körül vannak a 600-asok, amik még teljesen jók).
7/9 A kérdező kommentje:
hardverapron találtam egy radeon rx 570 8gb nitro+-t, megéri?
2018. dec. 27. 17:27
8/9 A kérdező kommentje:
45 ezert kérnek érte.
2018. dec. 27. 17:28
9/9 MGéza válasza:
45-ért ha még garanciális akkor igen. Ez egy brand gép(esprimo, Dell, ilyesmi)? Vagy normál atx házas gép? Brand gép tápegysége behatárolja a lehetőségeket, leginkább 1050ti a felső határ amit biztosan elbírnak. Ha nem brand gép, akkor vedd le a gépház oldalát és olvasd le mi van a tápegységre írva, típus, teljesítmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!