Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 7 telepítése SSD-re...

Windows 7 telepítése SSD-re során kikell szednem a HDD-t?

Figyelt kérdés
Van egy ssd + 1 HDD bent. Nehány helyen azt olvasom, hogy kikell, mert a Windows rátelepít pár dolgot (lehet, a boot beállítása mélyén van egy beállítási lehetőség erre is), így ha tönkremegy a HDD, az ssd-n nem fogja találni. Mennyire igaz ez? Illetve mennyire fontos kiszedni telepítés előtt? Lehet, optimálisabb bent hagyni, mert telepítés közben inicializalja a HDD-t is?

2018. dec. 26. 16:47
 1/7 A kérdező kommentje:
*bios beállítás
2018. dec. 26. 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jobb ha kiveszed.

Én nem tudtam használni a HDD nélkül a Windows-t, a boothoz szükséges fájlokat a HDD-re rakta...

2018. dec. 26. 16:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát abból semmi probléma nem adódhat, ha később csatlakoztatom a HDD-t? Úgy értem, hogy valószínűleg BIOS beállítási hiba okozza, nem szándékosan oda teszi a Windows (pl. kíméli az ssd-t, vagy ilyesmi)?
2018. dec. 26. 16:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokaknak előfordult már a leírt eset, hogy nem indult a Windows, miután a merevlemezt eltávolította, ezért nélküle ajánlott a telepítés, a problémák megelőzésre érdekében így kell telepíteni.
2018. dec. 26. 16:58
 5/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Miért kéne kiszedni? Lehúzod róla a kábeleket azt cső.

De a legtöbb BIOS -ba be lehet állítani, hogy x SATA porton lévő eszközt ignorálja, hagyja figyelmen kívül, ne ismerje be. A hatás ugyan az lesz.

Azért ajánlott amúgy lehúzni/letiltani a vinyót, hogy teljesen független legyen a telepítés tőle. Én már sokszor jártam úgy hogy kiválasztottam a telepítéskor az SSD -t úgy hogy a vinyó is benne volt. Szépen felrakta ugyan az SSD -re a rendszert, de mégsem indult el utána HDD nélkül a rendszer.

2018. dec. 26. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak húzd le. Gyorsan megvan, és garantált a hatás.
2018. dec. 26. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy telepítettem a Windows 10 PRO-t, hogy bent volt a HDD is. Laptopról van szó, úgyhogy nem akartam lehúzogatni, kiszedegetni. Viszont teszteltem, és nálam rendesen indul a rendszer akkor is, ha lehúzom a HDD-t.

Bár én is hallottam a jelenségről, nálam ez nem állt fenn, ettől függetlenül biztos előfordulhat.

2018. dec. 26. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!