Mi lehet a gond?
A helyzet a következő.
A gépemmel valami nem kóser, az alaplap sok rövid pittyegést ad le, majd leáll és újraindul a gép. A pittyegések nincsenek benne a kézikönyvben szám szerint asszem 18-20 rövid pittyegés van.
Volt olyan, hogy kiszedtem a vga-t, majd előjött a fent említett hiba. Elemet kiszedtem-beraktam, ugyanez. 2 ram foglalata van, 2x4GB RAM van benne.
Lényeg a lényeg, hogy van hogy csak 1 rammal indul el. Majd ha nincs hibaüzenet akkor berakom mellé a másik ramot és már azzal is fut.
Nincs rossz RAM, mert hol csak az egyik foglalatban működik, hol csak a másikban működik, hol az egyik hol csak a másik ram működik elsőre, aztán megy be mellé a másik.
Tehát eldönthetetlen hogy mi a rossz.
Miután visszaraktam a videokártyát, megint nem akart indulni, és úgyanígy elem ki-berakásával és RAM-ok össze-vissza pakolgatásával hajlandó csak elindulni.
Tegnap bekötöttem a DVD olvasót, (előtte minden tökéletesen ment) majd megint. Én megőrültem! Elem ki-be rakosgatása, RAM csere... Másik SATA-ba dugtam a lejátszót... mire kb 70 perc szenvedés után elindult.
Az egyik RAM-ot átraktuk egy másik gépbe ott a gép elindult de nem adott képet, se semmit. (BIOS reset volt).
DVD olvasó pedig annyit csinált, hogy az alaplap látta hogy rá van kötve majd menet közben eltűnt.
Telepítettem fel a játékot, majd kiír egy hibát hogy a "fájl nem olvasható" és hirtelen a sajátgépben sincs ott a DVD olvasó + a kiadásra sem reagál.
Tegnap még produkált olyat, hogy indítás után, 3db kattogás majd leáll. Elindult és megint kezdett sípolni.
Próbáltam utánanézni de nem jártam sok sikerrel, mivel ilyen hibaleírás nincs a használatiban.
i5 4440
2x4GB DDR3 1600Mhz
R7 370 4GB
Chieftec CTG 550W P80+
Gigabyte b85 hd3 rev3.0
A kártya 2015 nyarán lett cserélve az alaplap pedig 2016 januárjában. (előzőnek meghalt a ram foglalata)
A gépről annyit kell tudni, hogy 2014-2016-ig sok játék ment rajta, majd utána kisebb pihi, mostanság pedig after effects fut rajta sokat + Blender.
Mi lehet a gond? Nagyon idegesítő.
Teszteld a tápegységet is. Lehet, haldoklik, és már nem
bírja leadni a kellő energiát, aminek hiányában leállnak véletlenszerűen a különböző perifériák is. Ha tudod, próbáld ki a komplett gépet másik táppal.
Néha az is kattog, ha a BIOS kapcsolgatja a különböző hűtőventilátorokat ki-be, bár az nem produkál ilyen hibákat.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!