Miért nem kapcsol be/tölt a laptopom?
Sziasztok, tönkrement az egyik régi laptopom, miközben anyám használta. Elvileg töltőn volt, ennek ellenére lemerült és azóta be sem kapcsol és nem is tölt a laptop.
A laptop nem ér annyit, hogy elvigyem megszereltetni, ezért megprobáltam én utánajárni, hogy miért rossz.
Szét is szedtem az egészet, sérült alkatrészt a szemeimmel és a multiméterrel nem találtam.
A neten sikerült találnom egy kapcsolási rajzot hozzá, viszont nem minden jelölést értek rajta.
Azt sejtem, hogy mivel semmi jelét nem adja annak, hogy áramot kapna ezért valahol ezen a kapcsoláson lesz a hiba:
Megvizsgáltam, és a töltő feszültsége megfelelő.
+VADP kapja a 18-19V feszkót
Ha a Q6-os mosfetet rövidrezárom, akkor a laptop elindul, de kétlem, hogy ez lenne a megoldás.
Arra gondolok, hogy a laptop elindulásához lehet hogy szükség van az akksira, viszont az annyira halott, mintha ott sem lenne. Igazából nincs több ötletem.
Valaki esetleg? :D
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!