Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen VGA-t vegyek?

Milyen VGA-t vegyek?

Figyelt kérdés
Vettem 6 hónapja a pcx-től egy "Gigabyte 1060 6gb OC windforce" kártyát. A teljesítményével azóta is meg vagyok elégedve, viszont a ventilátor 2 hónap múlva el kezdezz zörögni mikor bekapcsolt. Ennél a kártyánál meg ugye 60 foknál bekapcsol, ha lehűti akkor meg kikapcsol. Így játék közben szinte krákogott 10 másodpercenként a kártya. Mivel fizettem cseregaranciát röpültem is vissza, hogy cserélni szeretném a kártyát más gyártmányra, akár ráfizetéssel. (Ekkor már rákerestem neten és kiderült, hogy a GB kártyáknak ez sajnos típushibája tud lenni.) Voltak olyan kedvesek, hogy elküldtek melegebb éghajlatra a kártyámmal és a fizetett cseregaranciámmal együtt, mondván, hogy nincs ennek semmi baja. Hosszas kutakodás után egyszerű választ találtam. Szoftveresen emeljem meg a fordulatszámot. Így is lett. Minimum 10%-on forgott, így csak bekapcsoláskor zörrent egyet és míg használtam nem is volt különösebb hangja. Cifra jókívánságok mellett a pcx felé, használtam tovább a kártyát. Most viszont oda jutott a dolog, hogy nagyjából 40% felett megint hangos a ventilátor rajta. Ezek után a terv az, hogy vásárolok egy másik kártyát másik boltból, majd megindulok újra garanciáztatni és ha elküldenek onnan egyenesen a fogyasztóvédelemhez. (Még jó, hogy van írásos véleményem is arról, hogy a ventilátorok tényleg zajosak egy szerviz által és cserét javasolnak.) Ha kicserélik eladom a kártyát, de addig is szeretném használni a gépet. Így aránylag kevés ráfizetéssel úszom meg. A hosszú történetem után a kérdés, hogy vajon melyik gyártó kártyáját vegyem meg amivel valószínűleg nem lesz ilyen jellegű problémám? A 1060-nál maradnék. Talán 1070. Viszont komolyan elgondolkoztam a Sapphire RX590-en. Nyilván VGA-ból többé nem veszek Gigabyte-t. Hozzáértők szíves válaszait kérnem! Egyben köszönöm is előre. :)

2018. dec. 25. 11:35
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Én csak simán vennék rá egy ARCTIC Accelero Twin Turbo II -t 11 ezerért. Még mindig jobb, mint 100 ezerért egy új kártya.

Ritkán cserélnek vissza valamit, csak azért, mert egy kicsit zajos. A betervezett herce-hurcád a fogyasztóvédelemmel meg szerintem elég kétes kimenetelű lehet.

Amúgy az MSI Gaming X dizájnú kártyák hűtéseit nagyon dicsérik.

Saját tapasztalat alapján: Nekem is 1060 -asom van. Pontosan egy Gainward Phoenix. Hangját sem hallottam még soha.

2018. dec. 25. 11:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Típushibával nem tud mit csinálni az eladó. PCX azt írja az oldalukon, hogy meghibásodás esetén cserélnek. Az, hogy zajos, az nem meghibásodás. Akkor hibásodik meg, ha nem megy a venti. De az, hogy most zajos.. Nos, sok autónak nem a legjobb a zajszigetelése, mégsem hívják őket vissza meghibásodás címen.

Egy random szerviz megint más. Ők eleve nem baszkurálhatják a kártyád, mert akkor kuka a garanciának. Nyilván csak megmutattad nekik. Legalábbis remélem. Lehet nem ismeri a kártya típushibáját, és ráírja a papírra, hogy cseregyanús. Szóval a random PC szerviz papírja még nem garancia arra, hogy a fogyasztóvédelemnél nyert ügyed lenne. Azért a panel sarkában lévő PC szervizeknek is tud lenni egy rossz hírnevük. Kb. mintha Margó néni lenne a hiteles szemtanú a nyomozás során, aki kitér még a 87-es nagy havazásra is. "Hát kérem szépen, az úgy volt, hogy ..." :)

A fogyasztóvédelem sem butus, ők sem simogatják meg mindenki kis buksi fejét mert panasszal mennek oda. Mennyi visszaélés lenne már.

2018. dec. 28. 10:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez csak a sztori része volt. A kérdés, hogy melyik az a márka amivel nem lesz ilyen jellegű gond? Pontosabban legnagyobb eséllyel nem lesz.
2018. dec. 28. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!