Atesz134 kérdése:
Új videokártya nem ad képet, mi a teendő?
Figyelt kérdés
Sziasztok, adott egy amd 8490-es videokártya. Nem egy erőgép de nem is arra lesz szükség. Tehát a gépbe behelyezve, sem az integrálton, sem a videokártya Dvi kimenetén nincs jel. A monitor signal check fv fh és frekvenciákat ír. Sok helyen unatananeztem, angol és magyar forumokon, videókon hátha járt így valaki, de nem egy gyakori eset. Minden esetre minden ötletet kiprobáltam amit találtam. Már tehetetlen vagyok. A gép bebootol, a kártyán a ventilátor pörög, de semmi kép. Biosban az integrált kártyát nem lehet kikapcsolni, a régi drivereket törölni feleslegesnek tartottam az operációs rendszer alól, de megtettem, letiltottam az eszközkezelőben az előző vga-t, de semmi. Bios reset megvolt, sőt még egy bios frissítést is csináltam. Letöltöttem az új drivereket is a windowsra, bár ezt is szükségtelennek találtam. Elemet is cseréltem a számítógépen. Próbáltuk másik monitoron is, de semmi nem jó. Az hogy rossz a kártya még benne van a pakliban, de több embernek sikerült már ezt megoldani, és igy karácsony környékén nem tudom kicserélni garancián, szóval bízom benne hogy ebben a pár napban lesz valami megoldás a dologra. Ha nem akkor viszem vissza és hátha. Csak ha nem az a baj, akkor a következő kártyán is ugyan ez lesz a probléma.2018. dec. 23. 22:29
1/2 anonim válasza:
Szia. A displayporton próbáltad már?
Milyen a konfigod? Alaplap,proci,ram,táp?
2/2 A kérdező kommentje:
Ez egy hp dc 7900-as sff fektetett számítógép. Hétköznapi használatra éppen elég, core2quad 4x3ghz-es talán q9550es processzor van benne, illietve 4gb ram. A videokártya kistestvérem miatt lett véve, hogy egyszerű játékokat tudjon játszani vele. A probléma az volt hogy ebben a számítógépben nincs táp bővítési lehetőség, ugyanis egyedi táp van benne. Ezért esett a választás egy 30w-os kártyára amit biztosan elbír a tápegység. Egyenlőre dvi-vga átalalkítóval probálkoztam, de most az ünnepek után beszerzek egy egyszerű két oldalú dvi kábelt hátha arról megy.
2018. dec. 24. 12:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!