Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem érzékeli a monitorom...

Miért nem érzékeli a monitorom az új HDMI kábelt?

Figyelt kérdés

Vettem egy HDMI kábelt, hogy az eddigi kék VGA kábel helyett HDMI-vel kössem össze a gépet a monitorral, mert állítólag sokkal jobb képet ad, de egyszerűen nem érzékeli! No signal. Teljesen új a kábel. VGA kábellel természetesen működik mint régen. Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi a baj?

Aki segít nekem annak egy virtuális nagy ölelés. :)

26/L

Köszi

2018. dec. 21. 12:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Átállítottad a monitort, hogy a HDMI a forrás?
2018. dec. 21. 13:10
 2/11 anonim ***** válasza:

A HDMI-vel valóban jobb a kép, hiszen digitális jel, szemben a VGA analóg jelével.

De! Egyrészt lehet, hogy a monitoron is át kell állítani a forrást HDMI-re, másrészt kérdés, hogy a gépen hova vannak csatlakoztatva a kábelek.

Mert ugye ha külön VGA kártyád van, de a HDMI-t nem arra dugtad, akkor nem lesz kép.

1. Kapcsold ki a gépet

2. Húzd ki a VGA kábelt a gépből és a monitorból is.

3. A HDMI kábelt közvetlen a VGA mellé csatlakoztasd (ha több hely is van), ne a távolabbi portba

4. Kapcsold vissza a gépet

5. Ha még mindig nincs kép, akkor a monitoron próbáld állítani a forrást

Ha mindezek ellenére nem megy, illetve esetleg a gépen több HDMI portban is kipróbáltad és semmi, akkor lehet a kábel is hibás.

2018. dec. 21. 13:45
 3/11 A kérdező kommentje:

SOS, most néztem meg és a laptop képét sem jeleníti meg a monitor (kiterjesztett képernyő)! Így akkor honnan tudjam, hogy a kábellel van a gond, vagy a monitor HDMI portjával? Vegyek egy új kábelt és akkor kiderül az igazság?

#1: A monitorom egyből érzékeli a változást (vagyis nem érzékeli, mert no signal), szóval nem gondolom hogy manuálisan kellene állítani (nem is engedi). Amúgy LG22M45-ös monitorom van.

#2: "Mert ugye ha külön VGA kártyád van, de a HDMI-t nem arra dugtad, akkor nem lesz kép."

Egy integrált vga-s processzorom van, nincs benne az a nagy kártya, amit játékra használnak szóval csak 1 hdmi portba tudom dugni.

2018. dec. 21. 14:30
 4/11 anonim ***** válasza:

A megadott monitoron az LG oldaláról letölthető manual szerint: [link]

és egy véletlenszerűen kiválasztott magyar oldal szerint: [link]

nincs HDMI csatlakozási lehetőség.

Tehát először is azt kéne tisztázni, hogy végülis milyen kábelt vettél. HDMI-DVI?

2018. dec. 21. 16:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Nos, ha a monitoron nincs HDMI csak DVI, akkor két lehetőség van:

1. HDMI-DVI kábelt vett. Ezeseben viszont nem mindegy, hogy miről mire alakít.

2. HDMI-HDMI kábel van, végén egy DVI átalakítóval. Ez nyilván nem fog működni, mert nem erre van kitalálva az átalakító.

Kérdező: csinálj egy képet a kábelről, vagy add meg a pontos típust (pl link a webáruházba, ahol vetted esetleg)

2018. dec. 21. 16:08
 6/11 A kérdező kommentje:

#4: Bocsi, azért ennyire nem vagyok hülye. Ez mi ha nem HDMI?

[link]

Ez pedig a gépház hátulja, itt is egy hdmi kimenet:

[link]

A kábel mindkét végén pedig hdmi csatlakozó van. Ennyi.

2018. dec. 21. 16:14
 7/11 A kérdező kommentje:
#5: Konkrétan ezt vettem meg: [link]
2018. dec. 21. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Ok, bocs, ez tényelg HDMI... akkor véletlenül nem 22M45HQ a monitor pontos típusa? Csak a manualját szeretném megtalálni.
2018. dec. 21. 16:19
 9/11 A kérdező kommentje:
#8: Lehet akkor az lesz, én csak a feliratot olvastam most le és az van írva, hogy 22M45.
2018. dec. 21. 16:22
 10/11 anonim ***** válasza:

A 22M45HQ leírása alapján automatikusan választja kia forrást, ha csak 1 kábel van bedugva. A D-SUB kábelt kihúztad?

Illetve van a monitoron a bekapcsoló gomb bal oldalán egy input/exit gomb... ha azt megnyomod nem vált át HDMI-re?

2018. dec. 21. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!