Miért nem érzékeli a monitorom az új HDMI kábelt?
Vettem egy HDMI kábelt, hogy az eddigi kék VGA kábel helyett HDMI-vel kössem össze a gépet a monitorral, mert állítólag sokkal jobb képet ad, de egyszerűen nem érzékeli! No signal. Teljesen új a kábel. VGA kábellel természetesen működik mint régen. Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi a baj?
Aki segít nekem annak egy virtuális nagy ölelés. :)
26/L
Köszi
A HDMI-vel valóban jobb a kép, hiszen digitális jel, szemben a VGA analóg jelével.
De! Egyrészt lehet, hogy a monitoron is át kell állítani a forrást HDMI-re, másrészt kérdés, hogy a gépen hova vannak csatlakoztatva a kábelek.
Mert ugye ha külön VGA kártyád van, de a HDMI-t nem arra dugtad, akkor nem lesz kép.
1. Kapcsold ki a gépet
2. Húzd ki a VGA kábelt a gépből és a monitorból is.
3. A HDMI kábelt közvetlen a VGA mellé csatlakoztasd (ha több hely is van), ne a távolabbi portba
4. Kapcsold vissza a gépet
5. Ha még mindig nincs kép, akkor a monitoron próbáld állítani a forrást
Ha mindezek ellenére nem megy, illetve esetleg a gépen több HDMI portban is kipróbáltad és semmi, akkor lehet a kábel is hibás.
SOS, most néztem meg és a laptop képét sem jeleníti meg a monitor (kiterjesztett képernyő)! Így akkor honnan tudjam, hogy a kábellel van a gond, vagy a monitor HDMI portjával? Vegyek egy új kábelt és akkor kiderül az igazság?
#1: A monitorom egyből érzékeli a változást (vagyis nem érzékeli, mert no signal), szóval nem gondolom hogy manuálisan kellene állítani (nem is engedi). Amúgy LG22M45-ös monitorom van.
#2: "Mert ugye ha külön VGA kártyád van, de a HDMI-t nem arra dugtad, akkor nem lesz kép."
Egy integrált vga-s processzorom van, nincs benne az a nagy kártya, amit játékra használnak szóval csak 1 hdmi portba tudom dugni.
Nos, ha a monitoron nincs HDMI csak DVI, akkor két lehetőség van:
1. HDMI-DVI kábelt vett. Ezeseben viszont nem mindegy, hogy miről mire alakít.
2. HDMI-HDMI kábel van, végén egy DVI átalakítóval. Ez nyilván nem fog működni, mert nem erre van kitalálva az átalakító.
Kérdező: csinálj egy képet a kábelről, vagy add meg a pontos típust (pl link a webáruházba, ahol vetted esetleg)
A 22M45HQ leírása alapján automatikusan választja kia forrást, ha csak 1 kábel van bedugva. A D-SUB kábelt kihúztad?
Illetve van a monitoron a bekapcsoló gomb bal oldalán egy input/exit gomb... ha azt megnyomod nem vált át HDMI-re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!