Kiszeretném kicsit pofozni a számítógépemet, ez így lehetséges?
Nos lényegében a kérdés magától értetődő. Néhány alkatrészt kiszeretnék cserélni nagyobb teljesítményűre de nem szeretnék vakon megrendelni mindent amikor tudom hogy nem értek hozzá 100%-osan.
Itt vannak a gépem jelenlegi alkatrészei:
CPU: AMD A10-5700
VGA: GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2 2GB
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX Blu Edition
MBD: ASUS F2A55
HDD: WD Green 1000GB 64MB
SSD: Samsung 840 EVO Series Basic 120GB
Táp: Fortron Raider S 550
És amikre cserélni szeretném:
CPU: AMD RYZEN 5 2600
VGA: EVGA GeForce GTX 1060 6 GB SC GAMING
RAM: HyperX 8 GB DDR4 2400 MHz CL15 Fury Black Series
MBD: ASUS PRIME B450M-K
A tápegység, az SSD és a HDD maradna ugyan az ami most van.
Nos a kérdésem az lenne, hogy ugye minden kompatibilis az új számítógépben? Amennyire én értettem hozza nekem annak tűntek. És a másik kérdésem az lenne, hogy a táp el bírná az új alkatrészeket vagy inkább le kéne cserélni mindent teljesen? (amit mellesleg nem szeretnék mert már így is elég nagy árban vagyok)
Kompatibilis minden mindennel, de VGA-ból már inkább egy erősebb RX 590-et vennék, akármennyire is akciós most az Alzán a 1060.
Én egy kicsit komolyabb lapot vennék inkább, mondjuk egy MSI B450M Mortar-t. RAM-ból is érdemes inkább 2*4 GB-ot venni, a Ryzen igencsak meghálálja a kétcsatornás módot. A sebessége is lehetne jobb, de gondolom egyrészt nem bankrablás után vagy, másrészt lehet kicsit tuningolni ezt is.
VGA-ból szintén javasolnám az RX590-et, vagy ha olcsóbb kell, akkor az 580-at. A processzor viszont egy igen jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!