Megéri e 1440p-s monitort venni gtx1080-hoz?
Üdv!
Jelenleg egy Samsung fullHD tv-n játszom. (Ez a monitorom)
Szeretnék fejleszteni mind színileg, felbontásban és képfrissítésben is.
A gépben most egy Asus rog gtx1080 és egy r5 1600-as proci van.
Az lenne a kérdésem hogy ez a monitor ehez a konfighoz jó lehet? Asus rog strix xg32vg
Vagy ez a konfig kevés egy 1440p-s monitorhoz?
Illetve mi a helyzet ezzel a Freesync - G-sync dologgal?
(továbbiak a gépben: asus rog strix b350-f
corsair 2x8gb ddr4 3200MHz
A free sync egy viszonylag olcsó technológia, amit csak az AMD kártyák támogatnak, nvidia-nál G-sync van, de nem kell tőle hasra esni, mert nincs a monitorban, teljesen jó az úgy is.
A monitor xg32vQ akart lenni, nem?
A felbontással nincs semmi gond, 4k high beállításokkal is megbirkózik a kártya, csak a kinézett játék támogassa a 21:9 felbontást, az fontos. Régebbi játékoknál, ahol csak 16:9 van, ott lesz 2 vastag fekete csíkod két oldalt.
#1 akárhogy nézem az 16:9 monitor, és szövegben sincs szó 21:9ről.
4k mai játékokhoz már gyenge lenne 1db 1080, de 1440p-hez szerencsédre ideális.
FreeSync csak AMD kártyákkal működik, g-syncet (nvidia) meg lehet próbálni ráhackelni ha eDP mondul van benne.. van pár monitor amiknél már sikerült fórumok szerint.
Nem hajtok a 4K-ra. Elég lenne nekem az 1440p csak azt tudja stabilan.
A fő játék a PUBG lenne de rajta kívül megy minden a gépen szóval minden szempont igazából.
És ami még kérdés, mert ezt egyáltalán nem tudom hogy mi van akkor ha a monitor 1440p-s és 144Hz-es de mondjuk a gtx1080 1440p-ben "csak" 70-80-90 fps-t tud. ((mondjuk pl a pubg alatt) videók alapján))
Multit nem maxon játszunk, húzz le mindent a látótávolságon kívül minre(jó, a textárűkat ne, gy kb vállalhatatlanul néz ki) és lesz 140+ fps még abban az optimalizálatlan borzalomban is.
De egyébként semmi gond nem lesz ha nincs 144 fps 144hz mellett, még így is ég és föld a 60-hoz képest, megéri.
A 144hz mellett meg a gsync se valami fontos szvsz.
Szóval akkor ha beruházok egy ilyen monitorra de mondjuk nem lesz meg 1440p-ben a 144 fps hanem mondjuk csak 70-80-90 akkor sem fogom rondának, csikosnak látni a gamet? Mindenféle sync nélkül.
Megéri váltani egy ilyen monitorra egy fullHD tv-röl?
Ronda nem kesz, csikozodas neha elojohet, bar en syncek nelkul se lattam mar 10 eve.
Tvrol barmilyen monitorra megeri valtani.
Nem, nem fix dolog és 144 hz mellett mint már írtam ég és föld az az 50 fps mint 60 mellett. 60 alatt még a legújabb játékok esetében is szét tud esni a kép, 144 esetében kb sehol nem láttam, vagy ha igen nagyon pici, egyáltalán nem zavaró mértékben.
Plusz ha bekapcsolod a vsync-et, singleben pl egyáltalán nem zavaró szvsz amennyit lassul tőle az egész 144Hz-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!