Milyen processzort és alaplapot vegyek?
Figyelt kérdés
Mostani configom:
Nvidia 750 TI 2GB
AMD Athlon X4 750k
8GB KINGSTON DDR3 1333Mhz
Chieftec 550W GPS-550A8
Asrock FM2A75 PRO4+
Nagyjából 40k forintom van rá, kilehet röhögni de csak nyáron lehet diákmunkázni :D
Egyébként játékra kéne, én az AMD FX 6300 vagy fölöttieket néztem.
2018. dec. 17. 15:20
11/18 anonim válasza:
Ja, alacsony órajelen járó 2. generációs i7 értékű proci, 7 éve valóban remek vétel volt, ma meg egy új r3 1200/2200g pont ugyanennyiért lenyomja jobb fogyasztással, fejleszthetőséggel és reális alaplap árakkal. Az a proci legfeljebb 6-7 ezerért érné meg, ha van hozzá alaplapod is.
12/18 A kérdező kommentje:
De akkor azt mondjátok, hogy egy videókártya több FPS-t hozna mintha processzort vennék? És akkor egy GTX 960 technikailag illene ebbe a konfigba?
2018. dec. 17. 16:50
13/18 MGéza válasza:
#11: Ja, letudnád cserélni ennyiért Ryzenre? Nem. Akkor miről beszélünk? Ugye nem arról, hogy tegyél hozzá még egyszer ennyit(ram, lap) és jó géped lesz? Én a pénzből kihozható legjobbat néztem és nem, egy Sandy i7 sem gyenge még ma sem és vélhetően nem fog gyengének számítani az elkövetkező pár évben sem, főleg videokártyával kiegészítve. Az áruk ebből adódóan akkor fog lejjebb menni, majd ha olyan cpu generációk jönnek amelyek legalább azonos költség mellett sokkal többet kínálnak.
14/18 MGéza válasza:
15/18 anonim válasza:
A VGA cseréjével nemcsak több FPS-ed lenne, de egyáltalán el tudnál indítani olyan játékokat, amik egy 750ti-vel meg sem nagyon nyikkannak. Egy COD4-ben minimum grafikán nem lesz több fps-ed, oda valóban CPU kell, de egy FarCry5-ben igen, játszható lesz.
16/18 A kérdező kommentje:
PUBG-ra illetve FIFA-ra kéne.
2018. dec. 18. 16:01
17/18 anonim válasza:
Mindkettő igen VGA igényes. Nem mondom, hogy a Pubg tökéletes lesz, de ezerszer jobb lesz új vgaval, mint másik cpuval. FIFAnak VGA kell, nem annyira CPU.
18/18 A kérdező kommentje:
Most 50-60 FPs-el fut a PUBG és amúgy se szeretnék ultrán játszani, szóval remélem elég lesz neki.
2018. dec. 18. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!