Mennyivel drágább előállítani egy egy terás SSD-t mint mint pl egy 120 gigásat?
Én nem értek egyet az előttem szólóval.
Ha a technológiát nem nézzük csak a tár kapacitást szerintem nevetséges összegről beszélünk.
Nyilván ezt soha nem fogjuk megtudni konkrétan.
De nekem az a véleményem, hogy fognak még pár filléres NAND lapkát belepakolják, tolnak rá egy másik vezérlő szoftvert, és eladják 500Gigásnak vagy 1 terásnak 2000x-es haszonnal.
Ezért telik a górénak, meg sleppjének maldív szigeteki nyaralóra, meg jacht-ra, meg maseratira.....stb...
(A kicsi kínai meg nyomja napi 12órát 2 dolcsiért, amiből napi 1dollár a kaja, 70cent a lakhatás a munkásszállón)
Egy rakás gyártó ezt csinálja, gyógyszeripar, élelmiszeripar, stb....
Hát nem olyan mint HDD esetén, ahol a plusz tányérok, fejek alig dobnak az előállítási költségen. Pár éve volt ilyen, hogy amit nem lehetett kb. 8000 forintért eladni, azt nem is gyártották már. Akkoriban így 500GB-os volt a legkisebb kapható HDD, de alig többért kaptál 1TB-ot. (Utána volt az az áradás, ami miatt mai napig drága a HDD? már ha elhiszzük.)
Na most SSD esetén azért egy szérián belűl a 2x, 4x akkora hely az általában jelenti azt, hogy ennyivel több lapka, meg X db lapkánként egy plusz vezérlő is kerűl fel, ezért így nyilván nem skálázódik úgy mint a HDD ára. Cserébe van az a furcsaság, hogy a nagyobb kapacitású (szérián belűl) általában gyorsabb szokott lenni valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!