Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel drágább előállítani...

Mennyivel drágább előállítani egy egy terás SSD-t mint mint pl egy 120 gigásat?

Figyelt kérdés

2018. dec. 11. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Sokkal. 8x kapacitas ugyanakkora helyen nyilvan mas technologiat igenyel, tobb a hulladek (selejt), ezt kell megfizetni. Anyagarban kb. ugyanannyi, de nem az szamit.
2018. dec. 11. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Én nem értek egyet az előttem szólóval.

Ha a technológiát nem nézzük csak a tár kapacitást szerintem nevetséges összegről beszélünk.

Nyilván ezt soha nem fogjuk megtudni konkrétan.

De nekem az a véleményem, hogy fognak még pár filléres NAND lapkát belepakolják, tolnak rá egy másik vezérlő szoftvert, és eladják 500Gigásnak vagy 1 terásnak 2000x-es haszonnal.

Ezért telik a górénak, meg sleppjének maldív szigeteki nyaralóra, meg jacht-ra, meg maseratira.....stb...

(A kicsi kínai meg nyomja napi 12órát 2 dolcsiért, amiből napi 1dollár a kaja, 70cent a lakhatás a munkásszállón)

Egy rakás gyártó ezt csinálja, gyógyszeripar, élelmiszeripar, stb....

2018. dec. 11. 22:52
 3/4 Komplikato ***** válasza:

Hát nem olyan mint HDD esetén, ahol a plusz tányérok, fejek alig dobnak az előállítási költségen. Pár éve volt ilyen, hogy amit nem lehetett kb. 8000 forintért eladni, azt nem is gyártották már. Akkoriban így 500GB-os volt a legkisebb kapható HDD, de alig többért kaptál 1TB-ot. (Utána volt az az áradás, ami miatt mai napig drága a HDD? már ha elhiszzük.)

Na most SSD esetén azért egy szérián belűl a 2x, 4x akkora hely az általában jelenti azt, hogy ennyivel több lapka, meg X db lapkánként egy plusz vezérlő is kerűl fel, ezért így nyilván nem skálázódik úgy mint a HDD ára. Cserébe van az a furcsaság, hogy a nagyobb kapacitású (szérián belűl) általában gyorsabb szokott lenni valamivel.

2018. dec. 11. 23:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon sok dologtól függ. Abban viszont biztos lehetsz, hogy közel sem annyival kerül többe az előállítása, mint amennyivel drágább. Jellemzően az eszközök tudásával együtt növekszik a profit is.
2018. dec. 12. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!