Windows alaphelyzetbe állítás óta a játékok fps száma nem megy 10 felé. Tudnátok segíteni a megoldásban? Részletek lent.
Pár napja volt egy gond a Windows-al, konkrétan nem tudott felállni. A "your PC did not start correctly" képernyő jött fel mindig és miután minden egyéb opciót megpróbáltam, sajnos a windows alaphelyzetbe állítását kellett választanom. Ez ugye az összes nem microsoft sofware-t leszedte a gépről, de legalább a személyes fájljaim megmaradtak, a programokat meg újratettem. Egy probléma viszont még mindig fennáll. Játékra is használom a gépem, de mióta ez történt egyszerűen játszhatatlanok lettek a játékok. Az esemény elött a Shadow of Tomb Raider simán elment a gépen 50fps-es high-on, de próbaként a Wither 3-at is feltettem és ott is ugyan ez van. A framrate nem tud 10 fps felé menni, és nem számít, hogy mennyire viszem le a beállításokat nem nő az fps szám. Gondolom valami driver hiányzik, de már fogalmam sincs melyik. Azért is furcsállom ezt, mert 1 éve vettem a gépet és nem tettem fel céltudatosan semmi drivert azóta ilyen céllal, mert nem volt semmi gond ezzel azelőtt.
Csak hogy tiszta legyen, egy Lenovo Y720-am van 1060 (6Gb-os) GPU-val és 7700HQ CPU-val és 16GB RAM. Azelőtt a Wither 3 Ultrán is simán elment gond nélkül, most high-on próbáltam és maradt a 10-12 fps.
Feltettem az új DirectX 12-öt a gépre és a Visual C++ 2017-et, de semmi változás.
Rakd fel szépen újra a videokártyák driverét.
Az Intelt és az Nvidiát is. Játékhoz főként az utóbbit.
Igazából egy teljes újratelepítést kellene csinálnod, nem az alaphelyzetbe állítással bajlódnod.
Valami driverezési malőr van, de mire megtalálod, hogy mi a gond, már rég újratelepítetted és működik remekül.
Az Nvidia honlapjáról szetted le a Drivert, vagy a Lenovo-éról?
És mi történik, ha mondjuk HDMI kapcsolaton keresztül külső monitorra kötöd a laptopot?
Próbáld meg a laptop honlapján található drivereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!