Ebbe az alaplapba milyen processzorokat tehetek?
ASUS P5QPL-AM
Annyira nem értek hozzá ,de tudom,hogy nem mai és nem is a legjobb,viszont elég sok játékot és egyéb dolgot képest futtatni a rá pakolt "cucc" ,de a proci állandóan szinte teljesen le van terhelve ,ezért azt cseréni akarom valami komolyabbra. Honnan tudom,hogy milyet tehetek bele? Mit ajánlotok?
Mondtam,hogy nem igazán értek hozzá. Linkeltél egy oldalt ,ahol egymás alatt több tíz/száz darab (számomra semmit nem mondó név) és számadat szerepel,nemtudok vele mit kezdeni.
Aki képben van annak lehet,hogy segítség,de az valószínű nem írná ki a kérdést.
A kérdés az volt,hogy honnan tudom,hogy mi mehet bele és,hogy mit ajánlotok,ehhez képest te küldtél egy linket ...
A kérdés ez volt "Ebbe az alaplapba milyen processzorokat tehetek?"
Erre megkaptad a választ.
Egyébként valamelyik Q szériás procit ajánlom azok közül, Q6xxxtől felfele, ha nem fér bele a keretbe akkor Core 2 Duo 6xxxtől felfele. De inkább a Quad. Minél nagyobb a típusszáma annál erősebb, nézd meg a legerősebb mennyibe kerül, ha belefér akkor azt vedd.
A listában szerepel minden processzor, amit bele tudsz tenni és működik is.
Ha fejleszteni akarsz, akkor Q9400, Q9500, persze előtte nem árt frissíteni a BIOS-t, nehogy belerakd aztán nem indul el, mert régi a BIOS és nem ismeri fel.
persze, az új processzor beszerelése előtt kell megtenni, akár ma is megcsinálhatod, vagy mielőtt vennél hozzá/beraknád a másik procit.
Ott a hivatalos weboldal, ott le tudod tölteni a legfrissebb BIOS-t, a pontos bios frissítés menetéről meg rengeteg oldalon találsz pontos leírásokat, de youtube videók is vannak.
a Hivatalos oldal az amit az 1. linkelt ugye? ott illesztőprogram & alkalmazások? mert ott gondban leszek,,,Windows 10 van a gépen (64bites) viszont a listában nincs olyan lehetőség. AZ "egyéb"re kellene mennem?
BIOS-t akarom frissiteni
Egyébként a speccy szerint ez a helyzet a biosal a gépemen:
Brand American Megatrends Inc.
Version 0405
Date 2010. 01. 29.
Egyel újabb is van, új procikat támogat.
Nem ismerem a lapot, vagy Windows alól frissítheted, vagy adathordozóra (pl pendrive) másolod a bios fájlt, és a mostani BIOs alól frissíted. Semmiképp ne szakítsd meg, ne húzd ki áram alól közben, mert tönkremehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!