Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet előre kiszámolni...

Laciku 02 kérdése:

Hogy lehet előre kiszámolni hogy milyen teljesítményű táp kell egy asztali pc-hez?

Figyelt kérdés
Komoly játék nincs rajta, csak sakk, amőba,és farmerama.Az utóbbi le-le fagy és szaggat.
2018. dec. 2. 10:45
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Teljesen lényegtelen, hogy milyen programok vannak telepítve a gépre. Az számít, hogy milyen alkatrészek vannak benne, és azoknak mennyi a (maximális) fogyasztása. Ehhez kell megfelelő teljesítményű ÉS _normális_ minőségű tápegységet választani.
2018. dec. 2. 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:

A gépben levő alkatrészektől függ, és a táp maximum terhelhetőségére lehet becslést adni a processzor TDP-je (ami a hőleadása, de jó becslési alap) a videokártya és egyéb alkatrészek (ez utóbbi max 50-100 W) tápfelvétele alapján. Én még erre szoktam adni 100 W biztonsági tartalékot, de így is egy átlag irodai/otthoni multimédiás géphez elegendő egy 300-400, egy átlagos gamer gépbe 400-500 W-os táp.

Gamer gépeknél lényeges a 12 V-os ág, ugyanis erősebb kártyáknál (75W tápfelvétel felett) az külön PCIe tápcsatlakozókat igényel.

A másik dolog a táp minősége. Vannak nagyobb gyártók - FSP, Seasonic, Enermax, Be Quiet!,... - akik általában jobb szériákat csinálnak, de vásárlás előtt érdemes utánanézni a konkrét típus teszjeinek, mert akadhatnak ezen gyártóktól is rosszabb szériák.

2018. dec. 2. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Főleg a VGA + processzor fogyasztását kell alapul venni, és a táp 12V-os ágának terhelhetőségével összehasonlítani, ez nem nagy mutatvány. Ami nehezebb kicsivel, hogy utána kell nézni elismert tesztoldalakon a minőségének, ha ajánlják, akkor meg lehet venni. Ha nem ismersz ilyen oldalt, vagy nem megy az angol, akkor itt is tudunk ajánlani, esetleg prohardveren, bár utóbbinál a szponzoráció is közrejátszhat az ajánlásnál, ami nem feltétlenül jó.
2018. dec. 2. 17:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Világos,De honnan tudom meg hogy egyenként, vagy az egész gépnek mennyi a felvétele.
2018. dec. 3. 08:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Minden eszköz gyártójának általában van egy weboldala (a két fő fogyasztó -ía processzor és a videokártya/GPU gyártójának biztos - a többire meg rászámolsz mondjuk úgy 50-100 W-tot, de ezt #2-es hozzászólásomban már kiveséztem), ahol elérhetőek a TDP/maximális tápfelvételi adatok.
2018. dec. 3. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
laciku 02 flyordie-n fent vagy az amőbán? :d
2018. dec. 13. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!