Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hány HDD-re mentsem a sok...

Hány HDD-re mentsem a sok kedvenc filmjeimet?

Figyelt kérdés

Van 2 db 1 TB külső HDD-m és 1 db 750 GB külső HDD-m. 2 db 1TB HDD-n vanak a filmek, de az egyikről le akarom törölni mert azok meg vannak még a belső 1TB HDD-n is a gépben. Így 3 db HDD-n tárolom úgyan azokat a filmeket.

Az egyik külső 1TB HDD-mnek az élettartama 600 valahány nap van már csak vissza, de azt is csak biztonsági mentésnek használom, mert a gépben belsőn is meg vannak. 750 GB HDD-m meg teljesen űres.

Most az úgy jó ami 600 valahány napos az élettarmama külsőnek azon meg hagynám a filmeket és a belsőn is, és másik külsőről meg letörölném?

Ha mindennap használnám azt a külsőt már rég tönkre ment volna, már 3 éve jól működik, nem is sokat használom.

Azzal ne gyertek ne tároljam őket, mert én szeretem őket tárolni, mert sok van és mindegyik címűkre nem emlékeznék.

Esetleg még a Google Fótokba is fel színkronizálhatnám, mert már 25 GB film fent van ingyen.

Mit tanácsoltok az egyikről töröljem le, vagy inkább tároljam 3 db HDD-n?

De szerintem 2 hely is elég, én mindig meg nézem a kondicíot stb.

2018. dec. 1. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
1 normál példány legyen HDD-n, mellette 1 biztonsági mentés elég. Biztonsági mentésnek jó egy másik merevlemez, vagy épp optikai adattároló (DVD, Blue-ray), adatszalag vagy felhő, amelyik neked a legkényelmesebb. Néha ellenőrzöd, hogy valamelyik törlődött-e, és ha igen, megint csinálsz másolatot. Ahhoz ritka nagy pech kell, hogy mindkét példány egyszerre tűnjön el.
2018. dec. 1. 14:54
 12/18 Dongaben ***** válasza:

Saját tapasztalat:

Toshiba, Seegate HDD-t nem vennék.

HDD-ben Hitachi, és WD blue. (Előbbi kicsit drágább, de kiváló minőség-) És még egyszer írom: CSAK a számodra értékes, nehezen beszerezhető filmeket tárold több helyen! A mostani filmcímeket meg elmentheted egy listában megjegyzéssel egy TXT fájlban Pl. Totalcommander-ből.

2018. dec. 1. 15:01
 13/18 A kérdező kommentje:

Itt van a külső HDD-m amiről beszéltem:

[link]

[link]

Ezen kívül van még kettő külső, az egyik 1TB meg egy 750 GB azok teljessen hibátlanok.

De ami a gépbe van kettő meg az egyik külsőm kicsit hibás már.

Google nem fogja letörölni?

Jó lenne telon is nézni filmeket.

2018. dec. 1. 15:01
 14/18 Dongaben ***** válasza:
A 2. képen látom, hogy össze-vissza húzgálod ki-be a HDD-ket...:( Na, ezzel teszed tönkre... Ne piszkáld azt ami jól működik! (És szabályosan válaszd le a külső HDD-t!)
2018. dec. 1. 15:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Akkor ez 3 db hibás HDD hamaronan tönkre menek?
2018. dec. 1. 15:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem huztam ki soha, mindig le állítottam és úgy huztam ki a belsőket is, külsőt meg géphasználat közben szoktam rá dugni régen, talán 1x volt hogy le huztam, de már 6 éve.
2018. dec. 1. 15:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Meg mondtam már a régi gépemnél használtam és ott 48 fókos volt, az a gép sokszor le fagyott kékhalán néha 10 percenként stb hibák voltak. Azt hisszem miotta 4 éve új gépet vettem, akkor kezdödött a külső HDD hibái, de már nem emlékszek rá rég volt. Nem én ártodtam a HDD-knek.
2018. dec. 1. 15:36
 18/18 A kérdező kommentje:
?
2018. dec. 2. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!