Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A cd meghajtóban miért vannak...

A cd meghajtóban miért vannak kis golyók?

Figyelt kérdés
Pontosabban a CD-t meghajtó motorra rá van téve egy olyan kerék, amire pontosan illeszkedik a CD és abban a kerékben vannak kis golyók, azok mire szolgálnak? Azért néztem már meg, mert nem tudtam, hogy mi csörög benne amikor leáll!
2010. jún. 26. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csapágynak hívják.
2010. jún. 26. 21:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de hogy szabadon futnak, és ha a védőlemezt leszedem akkor kihull az összes, szerintem súlykiegyenlítésre van, nem?
2010. jún. 26. 23:17
 3/11 A kérdező kommentje:
De ez nem csapágy!! hanem csak úgy van benne egy csomó (10-15db) golyó és azok szabadon vannak abban a kerékben!!
2010. jún. 26. 23:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Az a csapágy. Mutatkozzatok be egymásnak.
2010. jún. 26. 23:35
 5/11 A kérdező kommentje:

?????

Figyeljetek!! Elhiszitek, hogy láttam már csapágyat, amikor Faterom traktorszerelő!

És ez nem csapágy hanem van az a kerék ami rá van téve a motorra ,és arra a kerékre illeszkedik a CD, na most abban a kerékben vannak kis golyók SZABADON nem pedig csapágyban, van egy lemez, amit ha leveszek akkor kihull az összes!!

Ja és írtam odafönn ugyebár 10 15 golyórol van szó, egy ilyen kis csapágyban, ami ilyen cuccokba kell 5-6 golyó van(még egy MTZ hátsókerék csapágyában is "csak" 11 golyó van!!!)

2010. jún. 27. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
ez nem traktor b+ :D
2010. jún. 27. 16:16
 7/11 A kérdező kommentje:

b+ te!:D:D:D:D:D

na csak arra mondtam, hogy láttam már csapágyat, ezek meg nem azok!!!

2010. jún. 28. 12:54
 8/11 ceri ***** válasza:

Nagyon sokféle csapágy van (még a traktorban is), van olyan amiben 1 golyó sincs. Golyó a golyóscsapágyban van.

Az pedig nem számít, hogy nincsenek rögzítve. A bringa kerekénél vagy hajtókarjánál sincsenek a golyók rögzítve. Én legalábbis már láttam ilyet.

Mért, mit gondolsz mire valók azok a golyók?

2010. jún. 29. 07:40
 9/11 A kérdező kommentje:
szerintem súlykiegyenlítésre!
2010. jún. 29. 09:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Tuti nem sólykiegyenlítés. Gondolj bele: szabadon gurul egy golyó. Ha valahol a pályáját lenyomod, az a pont lentebb kerül, és odagurul a golyóbis. Ebből mi lesz? A nehezebb pont még nehezebbé válik!

Lehet, hogy valamiféle csapágy, de az is lehet, hogy csak távtartó célzattal vannak ott.

Amúgy szerintem ez abnormális (főleg ha csörög), egy ilyen precíz elektromechanius cuccnál, mint egy meghajtó. Ott a golyóknak szorosan kellene elhelyezkedniük, vagy kosárban. Sztem kérdezz meg személyesen egy hozzáértő emeert ezügyben.

2010. jún. 29. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!