Az AMD Athlon-II X4 4 magos? 2,8GHz-es, szóval akkor azt meg kell szorozni néggyel és úgy jön ki az összes mag órajele?
Igen 4 magos.
Nem.
Bár minél több magja van annál gyorsabb, de nem kell semmit sem szorozni. Egyetlen egy program futtatása közben, ami egyetlen szálon fut, pont ugyanolyan gyors, mint egy hasonló, de csak 1 magos processzor. De sokkal gyorsabb, ha több programot futtatsz egyszerre, vagy pedig olyanokat, amik több szálon futnak. (Már a windows is több programnak számít, az összes driver, explorer, scvhost stb. egymástól függetlenül fut. Ezért a valóságban jelentősen gyorsabb, mint az 1 magos társa...)
A magokat így kell elképzelni:
pl. Le akarom irni a számokat 1-től 1000-ig.
Tegyük fel, hogy egyedül ez nekem 1 órába telik.
De ha megkérlek, hogy segíts, te írod 1000-től visszafelé, én pedig 1 től felfelé, akkor sokkal hamarabb meglesz az összes.
kb. ugyanez megy végbe a processzorokban is, csak kicsit máshogy.
utolsó:
Ja akkor értem így!:) Köszi mindegyikőtöknek!:)
Nekem is ilyen procim van.....csak nekem a 2,6GHZ valtozat
Van egy oldal ami a jatekoknak a kovetelmenyeit tartalmaza es ha analizalja a geped kiirja hogy elfut vagy nema gepen.
Namos volt egy pl. CPU 1,8GHZ jatek kovetelmeny es amikor vege lett az analizisnek az en gepemnek 5,2GHZ irt ki XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!