Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az AMD Athlon-II X4 4 magos?...

Az AMD Athlon-II X4 4 magos? 2,8GHz-es, szóval akkor azt meg kell szorozni néggyel és úgy jön ki az összes mag órajele?

Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
őőőő nem igazán értem a kérdést. a 2,8ghz azt jelenti, hogy mind a 4 mag azon az órajelen megy.az összes mag órajele 2,8ghz.
2010. jún. 26. 20:05
 2/11 anonim ***** válasza:
nem tom pontosan szal javitsatok ki de ha 4 magos magonkent 2,8GHz akk az nem 11.2GHz
2010. jún. 26. 20:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen 4 magos.

Nem.

Bár minél több magja van annál gyorsabb, de nem kell semmit sem szorozni. Egyetlen egy program futtatása közben, ami egyetlen szálon fut, pont ugyanolyan gyors, mint egy hasonló, de csak 1 magos processzor. De sokkal gyorsabb, ha több programot futtatsz egyszerre, vagy pedig olyanokat, amik több szálon futnak. (Már a windows is több programnak számít, az összes driver, explorer, scvhost stb. egymástól függetlenül fut. Ezért a valóságban jelentősen gyorsabb, mint az 1 magos társa...)

A magokat így kell elképzelni:

pl. Le akarom irni a számokat 1-től 1000-ig.

Tegyük fel, hogy egyedül ez nekem 1 órába telik.

De ha megkérlek, hogy segíts, te írod 1000-től visszafelé, én pedig 1 től felfelé, akkor sokkal hamarabb meglesz az összes.

kb. ugyanez megy végbe a processzorokban is, csak kicsit máshogy.

2010. jún. 26. 21:01
 4/11 A kérdező kommentje:

utolsó:

Ja akkor értem így!:) Köszi mindegyikőtöknek!:)

2010. jún. 26. 21:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen procim van.....csak nekem a 2,6GHZ valtozat

Van egy oldal ami a jatekoknak a kovetelmenyeit tartalmaza es ha analizalja a geped kiirja hogy elfut vagy nema gepen.

Namos volt egy pl. CPU 1,8GHZ jatek kovetelmeny es amikor vege lett az analizisnek az en gepemnek 5,2GHZ irt ki XD

2010. jún. 26. 23:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Na igen, de mondjuk ketten leakarjuk írni 1-től 1000-ig a számokat, és én csak akkor írhatok le egy páros számot, ha te leírtál egy páratlant, és fordítva, akkor nem leszünk gyorsabbak.
2010. jún. 27. 02:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, igazad van, ez nagyon jó példa a rosszul megírt, több szálon futó programokra. :P
2010. jún. 27. 10:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Vannak olyan alkalmazások, amik támogatják a többmagos cpu-kat, tehát akkor összeadódik a telljesítmény:pl. egy magon fut az op.rendszered,és a másik 3 magon pedig valamilyen játék vagy nem tudom.Ha az adott alkalmazás nem támogatja, akkor csak egyet tud kihasználni, tehát akkor nem kell megszorozni az órajelet. azthiszem igy van valahogy...
2010. jún. 28. 17:58
 9/11 A kérdező kommentje:
és akkor mi van, hogyha az alkalmazás csak 2 magos CPU-kat támogat, és pl.: abban az esetben a 2 magos 3GHz-es vagy a 4 magos 2,8GHz-es lesz gyorsabb??
2010. jún. 30. 12:50
 10/11 anonim ***** válasza:
elméletileg a 2magos 3gigás, de nem csak az órajeltől függ a teljesítmény.
2010. jún. 30. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!