Gamer Monitor 130-150 K körül?
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ti milyen Gamer monitort választanátok 130-150 K körül ?
Szia!
Az sok dologtól függ.
Kezdjük ott mekkora méretet szeretnél? Ezután visszatérünk a felbontásra. Mire használnád (csak single player vagy csak ink multi)?
Milyen a videokártyád? Csak, hogy freesync vagy g-sync vonalon nézzünk-e. Mondjuk ha kell g-sync akkor a kérdés adott, 150k-ig van kb 3 monitor ami tudja.
Képarány 16:9 vagy esetleg 21:9?
G-sync annyira ne legyen szempont, mivel a kártyád tud fast sync-et, az legalább megbízható és univerzális.
"Gamer"-t írtál, ez általában abban merül ki, hogy egy igénytelenül sz*r, de gyors képfrissítésű TN panel, pontosíts már kicsit :)
Esetleg írj párat ami tetszik és segítünk azok alapján értelmeset találni, méretet, képarányt és felbontást sem tudunk (speciel én 1070ti-vel nem mennék 2560 x 1440 fölé).
"kártyád tud fast sync-et, az legalább megbízható és univerzális."
Kevered. A fast az ami szoftveres megoldás, és DX12 alatt kb használhatatlan, DX11 alatt se mindig megy. A g viszont hardveres, mindenhol ugyan úgy működik, legyen az a BF 5 vagy a 2001-es Gothic 1.
Igazából ennek a g-sync dolognak nézz utána kérdező, hogy szükséges számodra vagy sem. Sajnos ez egy elég drága plusz dolog a freesync-el ellentétben.
Aztán a másik kérdés, mennyire komolyan multizol?
Mert ha top tier monitor kell multira, akkor mindenképp valami 24" 1ms 144 vagy ennyiből már 240 Hz TN monitor lesz a nyerő, de ha már jobb színek, kontraszt kell az már nagyon más megint csak.
Amúgy ha a TN előnyei kellenének minden hátrányával együtt is, akkor az árban kapható valamelyik acer predator lesz a nyerő. Kalibráltatni ezeket mindenképp érdemes, mert mocsok rosszak a dobozból kivéve, de utána hozzák az elvártat, és az asus hasonló modelljeivel szemben jobb szokott lenni bevilágítás homogenitása.
Jól írtam, nem keverem.
Megbízható -> nekem és sokan másoknak sem volt olyan játék ahol ne működött volna, persze ennél is vannak kivételek.
Univerzális -> minden monitorral működik
Pont a G-Syncről lehet annyi instabil tapasztalatot, XX.xxy driverrel ez a monitor nem megy, XX.xxz driverrel meg ez nem működik, "persze ennél is vannak kivételek".
Megjegyzem eDP monitorok feleannyiért vannak, amikre ráerőltethető a g-sync, a 100$-os beépített g-sync csodamodul nélkül is, gyárilag is sok baj van vele akkor már mit számít az :)
Nekem is nv kártyám van, se vulkan, se DX12 alatt nem működik, ezt az nVidia se tagadta soha. Ez 2018 végén nem pont az univerzális kategória.
Ilyeneket hol lehet hallani? Tagadhatatlan, hogy driveres oldalon el lehet cseszni, de soha nem tapasztaltam és olvastam volna koherensen elcseszett gsyncről.
Persze ha választani kéne, hogy magasabb képfrissítés vagy ez a technológia, akkor nem kérdés, de ha belefér és single játék is a cél egy nagyon jó kis plusz ez.
ACER XZ321QU kilőve, 32 colhoz kevés a wqhd, az már a 4k színtere.
XB271HA megint elég véleményes dolog, van akinek bőven elég 27 colra a full hd, van akinek max 24-re elég. Ezt neked kell tudni. Nincs lehetőséged bemenni valahol megnézni pár monitort élőben? Pl az oázis computer ebben elég jó.
Ettől független egy nagyon jó monitor, alacsony valós input laggal és tn-hez képest elég jó képpel.
Ha tényleg nagyon komoly multi fps cucc kell, akkor:
A 240Hz elég jó, én 144-et használok, de simán érezhető a difi. Multit meg úgyis low setting mellett játszunk, úgy meg a 1070 Ti viszi a legtöbb esetben a 240 fps-t(nem pubg alatt :D )
G-sync is van, bár ha ez nem kell sokkal olcsóbban kijössz.
Remek példa erre:
Viszont arra kérlek, ez egy elég nagy kiadás, nézz utána szükséges vagy sem neked. A magam részéről nem tartam feltétlen annak, multiban meg úgyse kapcsolja be az ember valószínűleg.
Ami még fontos, hogy elég-e a TN panel. A TN betekintési szögei elég rosszak, de a színei se a túl jó kategória. Ami mellette szól, hogy nagyon alacsony imnput laggal rendelkező monitorokot lehet vele készíteni, ezért szeretik elsősorban multi fps-re használni.
Viszont ha csak nem vagy top tier játékos és a multimédia is cél, akkor esetleg egy VA paneles monitor is szóba jöhet, vagy IPS.
Ezekről youtuben van rengeteg videó.
Ha ezekre tudod választ, akkor lehet megfelelő monitort ajánlani játékra. Meg persze azt is döntsd el, hogy WQHD vagy Full HD kell és mekkora méret lenne neked az ideális.
Persze a keret miatt én lehet elszálltam a 240 Hz-el, ha jó a TN és a 144 Hz lehet mér 80 körül is kimondottan jó monitort kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!