7-ik generációs processzor egy 6-ik generációs alaplapba?
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy egy hetedik generációs processzor is ugyanúgy teljesít és működik jól egy hatodik generációs alaplapban ami le van BIOS frissítve ha az alaplap hetedik lenne?
Bocs a bonyodalmas kérdésért.
Szóval van egy hatodik generációs alaplapom. Történetesen egy ASUS H110M-C.
Ami eredetileg 6-ik generációs.
De ha frissítem a BIOS-t ami megtörtént. Akkor befogadja a hetedik generációs Intel procikat.
Kérdésem hogy ugyanolyan jól teljesít mint egy alapból gyárilag hetedik generációs alaplapban?
Egy I5-6500 van most benne és egy I7-7700-ra cserélném.
Válaszokat előre is köszi!
Ha tudsz az alábbi kérdésre válaszolni, akkor szerintem megér a kérdésed egy misét.
Mik azok a tulajdonságok amitől 6. generációs egy alaplap?
Úgy igazából belemélyedve nem tudom csakhogy a 100as széria az rá van kitalálva. Csak azt akartam megtudni hogy ahhoz hogy jól működjön az i7 úgy ahogy kéne. Elég a mostani alaplapom lefrissítve vagy cseréljek alaplapot.
De köszönöm a válaszokat!
Amúgy, csak ehy kis help: nézd meg a jelenlegi alaplapod CPU foglalatának (tokozásának) kódját, és az újonnan vásárolandó CPU foglalati igényét. Ha passzol, akkor mehet bele.
Azért érdemes figyelni arra is, hogy a RAM Hz-e támogatott-e.
"iX YYYY cpu world" erre ráguglizol, elsőre klikk és látod a részletes adatokat. Ofc, ha jelenlegi CPU-d és az új CPU-t hasonlítod össze foglalat téren, akkor se lősz mellé. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!