Erre a célra inkább USB-s vagy jack-es fejhallgató (+hangkártya) volna jobb?
A gépemben egy Gigabyte B250M-Gaming 3 típusú alaplap van. Külön hangkártyát nem vettem bele, valamint a beépítettet is csak pár ezer forintos fülessel használtam, ami nem szólt valami jól, valószínűleg a silány füles miatt. Jelenleg egy ilyen külső hangkártyával rendelkező USB-s fülest használok, ami már kicsit megviselt állapotban van: [link]
A hangzása is kicsit "dobozos" volt nekem, de ha már egyszer megvettem, kihasználtam.
Leginkább zenehallgatásra használom a számítógépet (sok lossless formátumú van, bár ezzel a fülessel nem tudtam "kiélvezni"), de azért akad rajta pár játék is + VoIP kommunikáció barátokkal.
Gondoltam meglepem magam egy új fülessel, de ez a világ kicsit ismeretlen számomra, ezért is írtam ki a kérdést. 20-30 ezer forintig gondolkozom, mert azért annyira nem használnám ki, hogy ennél többet ráköltsek. Tapasztalatok alapján mennyire válnak be az USB-s, külső hangkártyás, saját szoftveres (virtualizált 7.1, 5.1, egyéb feature-ök) fülesek ebben az árkategóriában? Vagy jobban megérné venni egy hangkártyát az alaplapba és összekonfigolni egy jack-es fülessel? Vagy jó az is ami alapból benne van, és jack-es füles simán?
Az alaplapi hanghártya tökéletesen elég egy 2.1 es hangrendszernek , lehet 5.1 is belefér egy fejhallgatóhoz teljesen felesleges külön hangkártyát venni!
ezen meg 5.1 es van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!