Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gyenge láncszem?...

Mi lehet a gyenge láncszem? (Battlefield V)

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves configom, ami már kezd kiöregedni, a Battlefield V az első játék, ami annyira megfogta, hogy lowon sem tud mit kezdeni vele. Az lenne a kérdésem, hogy elég lenne egy videokártyát cserélnem, vagy komplett gépet nézzek? A VGA az a bizonyos láncszem, vagy a proci sem a lejobb? Egy 1060 a kiszemelt.

A mostani gépem pedig: i5 4670k, 8GB DDR3, R9 280X.

Egyszer volt belepróbálva egy 1060, akkor minden tök jól futott, viszont BF-fel nem lett kipróbálva, és úgy hallottam, hogy nagyon processzorigényes.

Ha nem muszáj, nem dobnék most ki 300-at egy új gépre, a 2060 megjelenését azért megvárnám.

2018. nov. 22. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Ott más lesz a baj,nem a hardver erőssége.Persze azért a 8GB elképzelhető hogy limitet ad sok helyen,attól akadhat.

Az R9 280X egy HD7970 átcímkézve,ami az első GCN alapú csúcskártya,tehát nincs ma olyan játék,ami játszhatatlan lenne vele.

FullHD Ultra-n játszottam a Beta-t i3-4330 16GB RAM és RX 480 társaságában,persze CPU limittel,de bőven játszható sebesség mellett.

2018. nov. 22. 23:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Ami a gépfejlesztést illeti,az LGA1150 még nem egy elavult dolog,amit feltétlen cserélni kell,főleg a tuningolható 4670K-val.Rendes lapban tuningal mai napig kb minden játékhoz elég,amihez meg nem,oda egy i7-4770K már biztos.

Ha cserélsz most,akkor AM4-re érdemes,16GB DDR4-el és Ryzen 2600-al ami alaplappal együtt kb 115-120 ezer.

VGA-ból pedig attól függ milyen felbontás a cél,1080p 60FPS-hez egy RX 580 8GB elég,felette GTX1070 vagy 1070Ti.

Ha korrekt lapod van,akkor most kb 90 ezerért el tudod adni a félkonfigot,és kb 110 ezer befeketetéssel AM4-re és RX580-ra váltani.

A másik opció pedig,ha most eladod a processzort és a 280X-t kb 60 ezerért,és veszel bele egy i7-t és egy RX 480-t használtan összesen 100-105 ezerért,tehát kb 50-60 ezret kéne beleinvesztálni,és akkor a fullHD ultra garantált.

2018. nov. 22. 23:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, de most maradnék intel és nvidia oldalon. Az intel bevált, nvidia kártyám meg régen volt, most azt szeretnék.

Szerintem kezdek videokártya cserével, ahogy írtam, volt próbálva 1060, és se Forzával, se más nagyobb igényű játékkal nem volt gondja max grafikán.

8 giga RAM kéne, de azt megoldom, rokontól megveszem baráti áron. :D

Processzorból gondoltam arra, hogy használtan nézek egy 1150-es i7-et. Abból a 4790 is belemenne, vagy csak az én generációmmal megegyező 4770? Z87 chipsetű alaplapom van.

A tuningot hanyagoltam, mert annyira nem értek hozzá, csak a gyári turbo boost van bekapcsolva 3.8-ra.

2018. nov. 23. 13:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Nézd meg az alaplap gyártói honlapján a CPU támogatási listát,így fejből már nem emlékszem hogy Z87-be 4790 belemegy-e.

Szerintem egyébként igen,legfeljebb egy BIOS frissítést kér.

Én most vettem 4771-t i3 helyére,semmilyen játékban nincs CPU limitem,és meg sem közelítem.

Az hogy 1060 6Gb vagy RX 580 8GB pedig mindegy,amelyik szimpatikusabb.Egy szint a két kártya.

2018. nov. 23. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!