Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 250 wattos táp elbirja a Gtx...

250 wattos táp elbirja a Gtx 660-at?

Figyelt kérdés
Nem rég vásároltam egy gépet videokártya nélkül de csak 250 wattos tápegység van benne, van egy gtx 660 kártyám elbirná ha beletennem vagy inkább vegyek egy erősebb tápot hozzá?
2018. nov. 22. 08:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Leírhatnád a tápegységed pontos típusát, de én a helyedben meg sem próbálnám. Legalább egy 350-400 Wattosat használnék.
2018. nov. 22. 08:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Fujitsu 250W nincs ráirva a pontos tipus csak ennyi.

De akkor ráhagyom nem akarom, hogy aztán kisüljön vagy valami. Veszek hozzá erősebb tápot.

2018. nov. 22. 09:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Vegyél egy megbízható, jó minőségű nagyjából 400W-os tápot és bőven elég lesz neki. Én pl. javaslom az FSP Hexa+-t de valószínűleg van jobb ár/érték arányban is, de sajnos manapság annyira nem vagyok képben a jelenlegi piacon lévő tápokkal kapcsolatban.
2018. nov. 22. 10:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Thermal and Power Specs:

97 CMaximum GPU Tempurature (in C)

130 WMaximum Graphics Card Power (W)

450 WMinimum System Power Requirement (W)4

One 6-pinSupplementary Power Connectors

[link]

2018. nov. 22. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Elkelne oda még 500W is simán. Aztán meg sokan rinyálnak és a Windows-ra kenik, ha instabil a gép és lefagy.
2018. nov. 22. 11:57
 6/6 anonim ***** válasza:

A gtx 660-on van egy szem 6 pines plusz csatlakozó, ez 75w, mellé a pci-e slot megin 75w, ha épp szénné ég a kártya, akkor fogyaszt kb 150 wattot, jó esetben meg felmegy 100-120 wattig.

Minek oda 500w? FX 9590 van mellette 200 wattos teljesítményre felrántva? Nem csak a watt a fontos egy tápnál. Ha valami noname (Kolink, Keepout) ipari hulladékot veszel, akkor igen, de meg is érdemled ha elfüstöl tőle a gép.

Kérdésre válaszolva: A régi Fujitsu tápok nem épp a magas minőség képviselői, ajánlott lenne egy másik táp beszerzése. Mai tápoknál 350 watt alatt amúgy sem találsz nagyon 6 pines külön áramforrást, de 400w-tól jellemző igazán, szóval olcsóbban egy FSP Hexa+ 400w vagy CM Masterwatt Lite 400w jobb lenne.

Nem kizárt, hogy elindul, vagy akár használni is tudod a gépet, csak nem feltétlenül egészséges neki ilyen minőségnél. Én használtam gépet fél évig, amiben volt i5 4590 meg egy msi gtx 970 (ami 6+8 pines, tehát 300w max fogyasztás) és 300 wattos FSP táp röhögve bírta (bár az a táp is gold besorolású volt és tényleg tudta azt, ami rajta volt), holott papíron már a videokártya fogyasztásától be kellett volna halnia.

2018. nov. 22. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!