250 wattos táp elbirja a Gtx 660-at?
Fujitsu 250W nincs ráirva a pontos tipus csak ennyi.
De akkor ráhagyom nem akarom, hogy aztán kisüljön vagy valami. Veszek hozzá erősebb tápot.
Thermal and Power Specs:
97 CMaximum GPU Tempurature (in C)
130 WMaximum Graphics Card Power (W)
450 WMinimum System Power Requirement (W)4
One 6-pinSupplementary Power Connectors
A gtx 660-on van egy szem 6 pines plusz csatlakozó, ez 75w, mellé a pci-e slot megin 75w, ha épp szénné ég a kártya, akkor fogyaszt kb 150 wattot, jó esetben meg felmegy 100-120 wattig.
Minek oda 500w? FX 9590 van mellette 200 wattos teljesítményre felrántva? Nem csak a watt a fontos egy tápnál. Ha valami noname (Kolink, Keepout) ipari hulladékot veszel, akkor igen, de meg is érdemled ha elfüstöl tőle a gép.
Kérdésre válaszolva: A régi Fujitsu tápok nem épp a magas minőség képviselői, ajánlott lenne egy másik táp beszerzése. Mai tápoknál 350 watt alatt amúgy sem találsz nagyon 6 pines külön áramforrást, de 400w-tól jellemző igazán, szóval olcsóbban egy FSP Hexa+ 400w vagy CM Masterwatt Lite 400w jobb lenne.
Nem kizárt, hogy elindul, vagy akár használni is tudod a gépet, csak nem feltétlenül egészséges neki ilyen minőségnél. Én használtam gépet fél évig, amiben volt i5 4590 meg egy msi gtx 970 (ami 6+8 pines, tehát 300w max fogyasztás) és 300 wattos FSP táp röhögve bírta (bár az a táp is gold besorolású volt és tényleg tudta azt, ami rajta volt), holott papíron már a videokártya fogyasztásától be kellett volna halnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!