Szerintetek megéri P-ről Konzolra váltani? PC-n mát több éve vagyok, és elég elavult jószágom van, és elég drága lenne venni egy újat jobbat. Ezért gondoltam egy Xbox ONE X-re ami sokkal kevesebbe kerül. Kontrákat és Prot tudtok mondani?
I3 4160 as
GTX 750 TI 2GB
És 12 GB DDR3 RAM (Órajel isemretlen)
Igazából ha a CPU-ból veszel egy 4. generációs I7-t és a VGA-ból legalább egy 1060 6GB-t el lehet játszadozni a mai címekkel simán.
Konzol esetén mérlegelni kell azzal hogy drágábbak a játékok rá.Persze ha megtartod mellette a PC-t mostani állapotban nem tűnik rossz ötletnek egy csúcs konzol a mai címekhez.
Én is rágódom ezen egy ideje, és erre jutottam.
Rossz lenne konzolra váltani, mert nincs egér és klaviatúra támogatás (Xbox esetén épp most vezetik be, PS-ről nincs hasonló hír), a kontroller meg nem mindenkinek fekszik, észrevehetően gyengébb a grafika a játékok konzolos megfelelőiben (tisztelet a kivételnek), és bár maga a konzol olcsóbb, a hozzá való játékok drágábbak, és nincs warez lehetőség még arra az esetre sem, ha szeretnéd 1-2 próbálgatni a játékot, mielőtt kiadnál érte 50-60 eurót. Ráadásul ha multizni szeretnél, fizetheted a nem túl olcsó előfizetést.
Viszont jó lenne konzolra váltani, mivel az exkluzív címek igencsak jók tudnak lenni, a hardverek is sokkal egységesebbek mint PC esetén, így könnyebb rájuk fejleszteni, portolni, és jobban optimalizált, minőségi játékot kiadni. Mindemellett bár drágábbak a játékok, még így is olcsóbban jöhetsz ki, mint egy drága PC-vel, aminél egyes alkatrészek költsége az egekben van jelenleg.
Én ezek alapján arra jutottam, hogy bár megengedhetném magamnak a PC-t is, nem fogok kegyetlen összegeket kiadni csak azért, hogy végeredményben szebb grafikát láthassak. Ráadásul elegem van abból, hogy állandóan drivereket frissítgessek, hogy az optimalizált legyen a legújabb játékokhoz, pakolgassam újra a rendszert, mert a Microsoft a 7 óta nem tudott normális rendszert készíteni... Most még bőven kitart a gépem (i7-6700K, 16GB RAM, GTX1080), viszont ha eljön az idő a váltásra, akkor nálam a PlayStation aktuális verziója lesz a befutó.
Az i3-t és 750Ti-t add el 30ért,vegyél 45 körül egy i7-4770 processzort és egy GTX480/580 8GB-t 50 körül,és a fullHD max meglesz vele.Persze használtan.
Olcsóbb a PC,ha nem 0-ról kell építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!