Biztos annyira rossz dolog az RX 480 CF?
Néztem pár tesztet RX480 CF-el,és elég meggyőzőnek tűnt annak ellenére,hogy mindig az 1 kártyás rendszert szokták javasolni.
https://www.youtube.com/watch?v=suI17_ZnGpg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=46QBaRO-Py8
Jelenleg 1db RX480-om van,egy i7-4770 és egy x8/x8-as lap társaságában,egy Corsair CS550M táppal megtámogatva.
Most fog érkezni az új 4K monitorom,ahova már kevés lesz 1db 480.
Nvidia-t nem szeretnék,tudom ez az én marhaságom,de hát ez van.
AMD részről pedig nem igazán tudok árban hasonló (100k) kártyát,ami 2db 480-nál erősebb lenne,és nem is zabálna rengeteget.
Szerintem 2x130W teljesen elfogadható fogyasztás,az alaplap is alkalmas rá,és a tápnak sem probléma,8GB VRAM sem korlátozna semmit.
Elméletileg vízhűtést is kapna mind a két kártya,bár a blokkot árát fájó lesz kifizetni,és bukok is rajta hatalmasat,de hát ez már nem a megéri-nem éri meg kategória szerintem.
Gondoltam még 2db régebbi csúcskártyára,de ott rendre 500W lenne a 2db VGA,na meg a legtöbb régebbi csúcskártya csak 4GB,ami semmire se elég 1440p-n vagy 4K-n.
Hogy lenne jobb egy GTX1070,mikor a 480 CF sok helyen a GTX1080-al van egy szinten?
Egyébként nem feltétlen a 4K játék a cél,de az 1440p legalább.
Nem döntöttem el előre,csak eddig semmi olyan választ nem kaptam,ami eltántorítana a dologtól.
A sok játék nem támogatja,meg rosszul skálázódik az egy általános kijelentés a CF-re,de mint ahogy a linkelt videok is mutatják,ez nem feltétlen igaz minden esetben.
GTX1080 lenne helyette esetleg 110 körül.
Igen, biztos, hogy annyira rossz dolog a többkártyás rendszer.
1. Kevés játék használja ki.
2. Ha valami nem használja ki, akkor jó esetben csak malmozni fog a második kártya.
3. Ha nincs ez a "jó eset", akkor még akár ronthat is a teljesítményen, vagy épp megakadályozhatja a játék elindulását, futását.
4. Sokkal több energia kell hozzá, mint egy darab, de erősebb kártyához.
Mindezek mellé ott van az is, hogy egyetlen Polaris kártya sem képes megbirkózni a 4K-val (még a GTX1080-am is megszenved vele néha). AMD oldalon ehhez legalább egy Vega56, ha nem inkább egy Vega64 kellene. Mondanám, hogy neked egy GTX1070Ti volna jó, de olvastam, hogy nem kell Nvidia, és abszolút meg is tudlak érteni ilyen téren.
A videókban látott fogyasztást meg egész nyugodtan elfelejtheted, mivel a szoftveres mérés tökéletesen pontatlan, simán lehet a valóshoz képest 20-25% eltérés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!