Megéri-e ennyi pénzért? (laptopvásárlás)
Már a sokadig ilyen kérdés, tudom, de reménykedek benne még nem unjátok annyira, hogy segítségemre legyetek egy kicsit.
Kinéztem magamnak 3-4 laptopot. Az egyik különösen megfogott de elég borsós az ára.
Dell Inspiron 15 7577 Gamer (242737) fekete 499 ezerért...
Erre megéri ennyit költeni? És úgy képzeljétek el, hogy nem az a fajta ember vagyok, aki évről évre cserélgeti a dolgait. Jó esetben amit most vennék laptopot 5-10 évig szeretném használni. Videószerkesztésre/konvertálás és nyilván játékra kellene főleg.
A mostani Samsungomat is kb 5-6 éve vettem 130 ért...
A másik az ez
LENOVO Legion Y720 80VR0073HV laptop Intel Quad Core i7-7700HQ, 3.80GHz-es processzorral, 15.6" FULL HD, 8GB,
435 ezerét
Illetve van még kettő, ami kevesebb tudással bír, de az ára is jobban igazodna a pénztárcámhoz.
Dell Inspiron 7577_24273 notebook, fekete + Windows 10 Home Dell Inspiron 7577 DLL Q3_242734 notebook
344 ezerét.
Vagy ez 369 ért.
Dell Inspiron 7577 gaming laptop, Intel® Core™ i7-7700HQ 3.80 GHz-es processzorral, Kaby Lake, 15.6", Full HD, 8GB, 1TB +
Illetve hasonló árkategóriában még van egy Asus is ami szóba jöhetne, de a Dell-esek jobban megfogtak.
még a legmodernebb gép is gyenge lenne 10 év múlva. Laptopról nem is beszélve. Ebben egy gtx 1060 van ha jól látom aminél pedig van erősebb a piacon.
Ha megnézed akkor a 8-10 éves ASZTALI videokártyák is annyit fejlődtek hogy már a legújabb címek el sem igazán indulnak rajtuk. Ne tervezz 5 évnél többre és akkor csak minimálisat fogsz csalódni
#3 #4 +++
Nekem 10 éves dell latitude-m van. Akkoriban 400-ért lehetett venni újonnan, de elég régóta csak arra jó, amire én használom, mindenki hátast dobna tőle 5 perc után. Bár tény hogy működik, némi programozásra meg filmezésre még mindig jó.
én 2014ben vettem egy gépet, i5 4590 +gtx970, 8gb ram meg minden ami kellett neki, monitor nélkül 310 volt.
Igaz, hogy rá egy évre el is adtam de manapság az igényekhez mérten nem lenne elég. (ez a tudás laptopnál 500 körül volt akkor is).
Szóval egyet értek azzal hogy jobban megéri egy olcsóbb gép pár évre, bár látom fixen csak lapos érdekel... de én tuti megbánnám :D
most inkább egy ps4 pro-t veszek VR-el 200ért :D
Laptopot 2 maximum 3 évre veszi az ember
mert
általában tönkremegy, elavul, megunja, leesik...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!