Fekete képernyő, mit csináltam rosszul?
Figyelt kérdés
Épitettem magamnak egy PC-t és mikor már minden kész volt rákötöttem egy monitort VGA kábellel (az alaplapra). Mikor elinditom a gépet, mindig sötét marad a képernyő!! Az alaplaphoz kaptam egy Driver instaláló CD-t. Lehet hogy ezt telepiteni kell először? A CPU kábel és főbb kábelek mind be vannak dugva a helyükre.
A gépem:
AMD Ryzen 5 2400G 3.6Ghz
4GB Assus Radeon RX560 EVO
ASRock A320M-HDV
8GB RAM
2018. nov. 14. 22:17
1/7 anonim válasza:
Az alaplapod cpu support listájában az említett processzornak a 4.40-es bios-ra van szüksége, hogy az alaplap felismerje. Lehet, hogy az alaplapodon egy régebbi bios van és azért nem indul el a gép. Frissíteni kéne egy olyan procival, amit a gyári alap bios felismer.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazad van, ez a baj biztosan! Utana néztem interneten és több helyen is azt irták hogy kockázatos a bios update, lehet hogy tönkre teszi az alaplapot. Igaz ez? Van ennek bármilyen következménye is?
2018. nov. 14. 23:30
3/7 anonim válasza:
Miért lenne kockázatos?
Ne legyen áramszünet közbe,és nincsen gond.
Persze ahhoz kell egy olyan processzor,amit támogat a jelenlegi BIOS verzió.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen igen, már ki is néztem magamnak egy procit ami segitségével feltelepitek egy windowst és updatelem a biost. AMD A6-9500. Remélem ezzel jó lesz!
2018. nov. 15. 01:42
5/7 anonim válasza:
Igen, ez a proci jó lesz bios-t frissíteni, az összes bios verzió támogatja. A legújabb bios-t töltsd le. A frissítéshez nem kell feltétlenül windows-t telepíteni, magából a bios-ból is meg lehet oldani.
6/7 anonim válasza:
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sikerült :)
2018. nov. 16. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!