Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor cserétől jobb lesz...

Processzor cserétől jobb lesz a gép?

Figyelt kérdés

Van egy rosszabb gépem és abba van egy Intel Pentium Dual-Core E2160 processzor. Ezt kicserélném egy Intel Core 2 Extreme X6800 processzorra. Ettől gyorsabb lesz a gép?

- op rendszer: Windows 7, 32 bites

- alaplap: GA-945GZM-S2 (rev. 6.6)

- videókártya: NVIDIA Geforce GT 220

- proci: Intel Pentium Dual-Core E2160

- memória: 2048MB RAM

2018. nov. 14. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen.

[link]

[link]

2018. nov. 14. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:

2GB RAM akkor sem elég semmire,még alap netezésre sem.

Nem éri meg 775-s gépre egy 1ft se költeni.

2018. nov. 14. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Az előző hozzászólását annyiban módosítanám, hogy nem éri meg erre 1 forintot sem költeni, ha mindennapos használatra kell. Az X6800 is már lassan 13 éves. Az E2160-hoz képest gyors csak.

Ami amúgy az X6800-at illeti, mint az első generációs Core csúcs desktop procija, gyűjteménybe, retrózásra egy korabeli hasonló kategóriájú videokártyával (például Radeon X1950 XTX), nagyon mutatós gépet lehet összerakni, de egy ilyen párost szentségtörés ilyen alsó kategóriás szenny alaplapba beletenni. Minimum egy ASUS P5E illik hozzá.

2018. nov. 14. 20:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem mindennapos használatra terveztem. Idáig is viszonylag ritkán használtam, de a gyorsaság miatt küzködtem néha vele. Szereztem egy Core 2 Extreme X6800 procit, de fölöslegesen nem akartam ezért szétszedni a gépet. De ha gyorsabb lesz, akkor a célnak teljesen megfelel :)
2018. nov. 14. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!