Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rendszer ssd mitől kezdhetett...

Rendszer ssd mitől kezdhetett el a napokban felmelegedni?

Figyelt kérdés
hd sentinelt használok fél éve minden rendben van viszont 2 napja a rendszer ssd meghajtóját 44-46 celsius fokosnak jelöli. a programra azért nem gyanakszom mert a többi hdd-nél ugyanazokat a szokásos értékeket mutatja továbbra is
2018. nov. 13. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Érte a gépet bármi környezeti változás? Gondolok itt ilyesmire, hogy mondjuk egy ventit kikötöttél, VGA-t kiszedted, gépházat átraktad máshova stb...

Szoftveres oldalról megközelítve, a Feladatkezelő nem mutatja, hogy pörög az SSD? Ez is okozhatja a melegedést.

2018. nov. 13. 21:36
 2/8 A kérdező kommentje:

ugyanott van a gépház,a géphez elülső és hátsó ventije is megy megy, semmi se lett változtatva, volt egy nagyobb torrent letöltés de az hdd-re de ha az ssd-n lévő kliens terhelte volna meg már fél napja befejezte a letöltést

megtapogattam de nem éreztem nagyon melegnek úgyhogy lehet csak a hd sentinel hülyült be

2018. nov. 13. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Windows feladatkezelőben mit ír az ssd-re? Lehet higy valami használja pl a torrent. Megpróbálhatnál kilépni belőle.
2018. nov. 14. 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Az SSD-t a torrent nem fogja pörgetni akkor, ha a HDD lett megadva letöltési útvonalnak.

Hogy biztosra mehess, érdemes lenne egy Aida64 Extreme programot használni. Mindamellett, hogy elég ügyesen felderíti az összes komponens típusát a gépedben, hozzáfér az érzékelőkhöz is tehát hőmérsékleti adatokkal is szolgál. Ha nem érezted a kezeddel nagyon melegnek, akkor ott lehet a HD Sentinel hibázott valamit. Ez mondjuk érdekes, tekintve, hogy ugyan ahhoz a hőmérsékleri szenzorhoz fér hozzá minden program, amivel rendelkezik a hardver maga.

2018. nov. 14. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam hogy régebben valami más lett ssd-re letöltve, és egy próbát megér.
2018. nov. 14. 15:43
 6/8 A kérdező kommentje:

aida64-el átnéztem ugyanezt a hőfokot írja

viszont lehet hogy a bittorrent okozza ezt mert mostanában elkezdett rengetegszer befagyni

2018. nov. 15. 00:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyféleképp tudhatod meg. Lődd le az említett programot és teszteld így olyan 1-2 napig a hőfokokat folyamatosan figyelve. Ha normalizálódik a helyzet, akkor megtaláltad a hibát.
2018. nov. 17. 11:07
 8/8 A kérdező kommentje:
letöröltem az avg pc tune upot és a bittorrentet is de így se változott a helyzet és még frissítettem is a samsung magiciannal
2018. nov. 20. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!