Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Négy partíciót enged a laptopo...

Négy partíciót enged a laptopom, hogy csinálhatnék még egyet?

Figyelt kérdés
Van egy acer aspire 5738G laptopom, a következő particiókkal: 12.7GB-helyreállítási; 100MB-system reserved rendszer elsődleges; 116.3GB-C:windows elsődleges; 104GB-E:logikai;. A C-ből szeretnék még lecsípni, ezt engedi is a windows7 zsugorítani de kötetté formázni és betűjelet adni már nem mer azt írja ki: a particiok száma elérte a maximumot. A helyreállítási és a system reserved nem törölhető és nem is átalakítható. Hogy tudnám mégis megoldani? Próbáltam cd-ről bootolva paragonnal de akkor sem engedi
2010. jún. 25. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
2010. jún. 25. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy vinyó max 4 elsődleges partícióra osztható. Viszont ha az egyik partíciót kinevezed kiterjesztett poartíciónak, akkor azt tovább oszthatod logikai partíciókra.

Ezek után adhatsz betűjelet a partícióknak.

Ha Paragonnal nem megy a dolog, használd a Win7 beépített partíciókezelőjét (Számítógép (jobb klikk) -> Kezelés)

De: op.rendszert csak elsődleges partícióról lehet bootoltatni.

2010. jún. 25. 17:17
 3/4 A kérdező kommentje:
értelek, de ahogy írtam a system reserved, és a helyreállítási sem változtatható sehogy. a C-t tudom zsugorítani a windowsal. eddig jó. de csak enyi, se nem engedi sehogy már formázni sem betűjelet adni
2010. jún. 25. 23:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Alapból törölni kellett volna azokat a partíciókat.

Win 7 telepítővel simán megcsináltam... erre gépre szerintem simán jó a win7 amúgy...

Utána felosztani c: nek 40gb d: -nek meg ami marad..

Én így csinálnám.

2010. jún. 28. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!