Ryzen processzorok már csak Windows 10-el működnek?
Most olvastam árukeresőn a vélemények kötött...
és ha már Windows 10... Abból is ezer féle van már! 1703-on menne a Ryzen?
Windows 7?
Akkor már XP-t sem lehet tenni rájuk? Jó ez lehet hülyeségnek hangzik, sőt! :D De ez mióta van így? FX-ekre sem lehet már Vista/XP-t telepíteni?
Azt tudom, hogy az SSD-ket nem szívleli! Viszont én annak idején, csak úgy kíváncsiságból feltelepítettem még Phenom II X4-re és működött vele. Igazából azért tettem ezt, mert azt hittem, hogy akkor lesz kép a Darkest of Days-ben, de XP-n sem volt... :/ Úgy tűnik GCN HD7xxx és R7-től felfelé nem lehet azon a játékon játszani semmilyen driverrel.... Bosszantó nagyon... Az egyik kedvenc játékom és szerettem volna látni, hogy hogy fut új gépeken.
Na és mi a helyzet a virtuális géppel, azon sem megy?
Ez nem így működik.
Egy processzor csak úgy egyszál magában nem működik.
Kell alá egy alaplap.
Az meg ugye az alaplap/chipset/integrált eszközök gyártóján múlik, hogy milyen operációs rendszerekhez készítenek drivert.
Miután a win 7 előtti rendszerek hivatalos és nem hivatalos támogatása is véget ért, minek zsibbasztanák magukat azzal, hogy ezekre is fejlesszenek?
Értem!
Azt hittem már telepítésnél hibával elszáll, mint ha egy Northwood magos Pentium 4-re telepítenének Windows 8-at.
Akkor csak driverezéssel van gond.
Ami az eredményt illeti majdnem ugyanott vagy.
A gép elindul, még az özönvíz előtti operációs rendszer is feltelepülhet, de meghajtók nélkül nem sok mindenre használható.
Aztán a win7 előtti oprendszerek nem kezelik jól az SSD-ket, a sok memóriát, szóval csak a gond van velük.
A gond ott kezdődik, hogy Win7-et simán telepíteni sem tudnál rá. Elég vicces, de a fő gond, hogy ugye miközben telepíted a Win t az alap dolgoknak be kell tölteni, pl USB vezérlők stb. Na a gond ott kezdődik, hogy a Ryzenes lapokhoz nincs ilyen a Win7 telepítőkben, magyarul csak a jó öreg PS/2 foglalatú egérrel, billentyűzettel lehet telepíteni, és utólag USB stb drivereket telepíteni, mikor már fenn a rendszer.
Ha mindenképp ragaszkodnál a 7-hez egyébként van elég sok magyar leírás is a telepítés pontos menetéről, más kérdés, hogy megéri-e a dolog, én is jobb szeretem a 7-et, de sajna ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!