Sajnos elég kezdő vagyok, ezért egy kis segítséget kérnék Tőletek! Megnéztem pár gépet és nem fér a fejembe, hogy egy 2016-os AMD A10 9700 CPU hogyan lehet ennyivel gyengébb egy 2012-es i5 3470-nél (a több mag és a nagyobb órajel ellenére)?
Megnéznétek ezt a pár gépet?
Érdekelne, hogy szerintetek melyik a legmegfelelőbb (vagy van-e jobb ötlet)
Itt látható a két CPU összevetése:
[link] Userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-3470-vs-AMD-A10-9700-APU-2016-MBR/2771vsm262171
Gépek:
(proci bővítésként itt is az AMD A10 9700 lenne és később egy normális grafikus kártya)
(itt is lehet bővítményt kérni, nekem a másik gépen Gtx 1050 Ti van, ilyesmire gondoltam.)
Mint feljebb írtam, van egy gépem már, a feleségemmel szeretnénk játszani együtt, ezért kellene még egy gép, akár valami jobb integrált grafikus kártyával is, amit később lehet fejleszteni dedikálttal.
Az célzott árkategória a linkekből látható.
Köszönöm a segítséget!
úgy, hogy az A10 9700 egyértelműen az alsó kategóriát célozza
jófogást jobb, ha elfelejted, a legtöbb hirdetés nettó lehúzás, pl az utolsó linkelt cucc pubg-t 720p-ben full lowon valahogy lehet, hogy elviszi, de a játék élvezhetetlen lesz (combatban úgy fog droppolgatni az fps-ed, hogy max a squadodat fogod tudni lelőni)
nem írtad, hogy milyen játékokkal játszanál pedig azért csgo-fortnite-overwatch-wow-lol kevésbé gépigényes mint mondjuk a pbg-bf1-5-witcher3 stb.
játékok és felbontás nélkül nehéz megmondani, hogy mi lenne a legjobb választás
Egyszerűen. Ez egy régi architektúrára épülő, sokadik generációs buldózer amelyet még 2010 körl szántak az Intel core ellenfelének, azóta sem tudott nagyon sokat előre lépni. Tulajdonképpen nem 4 magos hanem két modulos amelyen belül 2 kisebb, nem teljes értékű mag van, az I5-3470 viszont 4, különálló, teljes értékű magos. Egyébként felejtsd el azt a goldchipes konfigot, az elsőt a tápegység miatt érdemes ignorálni, Approx 500W egy lepkefing.
Ezek közül két értelmes van amit talán érdemes választanod: Az i5-4460-as és az utolsónak belinkelt, de ott meg a slim ház a baj bővítéskor, ebbe csak low profile kártya fér be és a brand tápegység teljesítménye is limitálja hogy mit tehetsz bele, GT 1030 kb az amit még biztosan elbír, esetleg GTX 1050, ti-t már nem biztos.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A párommal egyelőre a Borderland 2 a cél, de ha végeztünk vele, akkor úgyis újabbak jönnek, ezért nem tudom, hogy mi fog megtetszeni később. (Emiatt mondtam, hogy először jó lehet az integrált megoldás, csak később lehessen fejleszteni)
Szomorú, hogy ekkora a szórás, mert a többi oldal mind az AMD-t hozza ki jobbnak, csak ez az egy volt, ami az Intel-t
90-100 körül
Végül a 69.900 Ft-os gép érdekel:
I5 3470 C0u
8Gb Ddr3 Rám
GT 1030 Ddr5 kari (ezt majd fejlesztem később, ha kell, egyelőre elég)
120Gb SSD (+8000 Ft)
2Tb HDD (+6000 Ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!