Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen PC összeállítást...

Milyen PC összeállítást javasoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Számítógépváráslás előtt állok, és kicsit nagy gondban vagyok. Régen kiestem a technikai dolgokból. Ha nem lenne pofátlan kérés segítenétek nekem egy gépet összerakni?

A támpontok a következők:

Felhasználás: Elsősorban AutoCAD Civil 3D 2018 (építőmérnöki tervező, és modellező szoftver) hibátlan működése. Aki nem ismerné a programot:

[link]

Az ajánlott gépigényen felül szeretném a hardverkonfigurációt. Másik felhasználási terület játékok. Itt viszont nincs konkrét a mai játékok 90% tisztességes módon fusson biztos 60 fps-el magas grafikai beállításon.

A felhasználási terület ennyi röviden.

Tovább fontos követelmények:

Költséghatékony, de megbízható megoldás.

A keret: 250000 Ft +30000 Ft ha nagyon muszáj.

Az elkövetkezendő 8 évben én ehhez a géphez nem akarok jelentősen hozzányúlni. (ezt értsétek úgy nem akarok komplett új gépet venni)

Előre köszönöm és hálás vagyok a segítségetekért.

Várom válaszaitokat.

2018. nov. 6. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben szeretnél a 8 évben a megjelenő új játékokkal is játszani, akkor biztosan cserélni kell videokártyát.

Ilyen igényekre (nem akarsz fejleszteni) már most kell minimum 16gb ram és egy intel i7 vagy amd ryzen 2700/1800, ez a kettő együtt csak 150 ezer, alaplap 25-30e ezekhez, mellé mivel tervezés, nem ártana egy tisztesebb SSD m.2 slotba, megint 15e, egy nagyobb HDD a játékoknak, egyéb adattárolsára, 10e, minőségi tápegység 20e.

Ez már alaphangon 220-225 ezer és még sehol nincs a videokártya, márpedig ha magas grafikai beállítás a cél, fullHD felbontáson oda is minimum gtx 1060 6gb vagy rx 580 8gb kéne már most, 2-3 év múlva megint újabb simét 100e körül.

Ha mindenképp kell a játék is, akkor ennyiből nem lesz meg 8 évre. Az én konfigomban a proci 4 éves és már erőteljesen nézem mire cseréljem le, pedig mikor vettem újként az egyik legjobb intel volt, most is tuningolva van (a lap megint drágább emiatt + vízhűtés rá). Sajnos amivel szemezgetek csak a ram proci alaplap csere nem áll meg 200e alatt.

Az is kérdés, kellenek-e perifériák, mint monitor, bill stb, mert ha pl kell monitor, az máris 50e külön, normálisabb egér+bill megint 15-20e.

Kicsit nagyok az igények a pénztárcához képest.

Ha olyat akarsz, amit fejleszthetsz később, akkor mindenképp ryzen-t érdemes venned, de 8 év alatt minimum 1 proci csere meg 1 de inkább 2 videokártya cserével számolhatsz.

PCX-ről:

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.

Crucial 250GB MX500 CT250MX500SSD4 M.2 SSD meghajtó 12+48 hó gar.

Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP HX430C15PB3K2/16 memória 12+24 hó gar.

Asrock B450 PRO4 alaplap 12+24 hó gar.

AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX processzor 12+24 hó gar.

Be quiet! Pure Power 10 500W BN273 tápegység 12+24 hó gar.

Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar.

Házhoz szállítással lesz kb 199 ezer

Videokártyát használtan vennék bele, pl:

[link]

Ezzel 280 alatt meg is áll.

Ha monitor is kell, akkor kisebb videokártya, kisebb proci, cserébe előbb kell cserélned a vga-t.

2018. nov. 6. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Kellenek perifériák is? Monitor van?

[link] Amúgy itt egy gép, ami szerintem teljesítené az elvárásidat minden téren, +5 ezerért össze is szerelik neked.

2018. nov. 6. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyan konfig nincs amit 8 even at nem kell piszkalni ha 60+ fps kell magas grafikan. Ilyen szempontbol max 3 evet varnek el.
2018. nov. 6. 22:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló elég korrekten leírta a dolgot.
2018. nov. 6. 22:28
 5/8 anonim ***** válasza:
#3 A kérdező a mai játékokra gondolt
2018. nov. 7. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Ma igen.

Holnap meg a holnapi jatekokra.

Akinek ma elvaras a magas beallitas 60+ fps, az 8 ev mulva sem fog low beallitasokon jatszani.

2018. nov. 7. 18:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Periferiara nincs szükségem. Igen a mai jatekokra gondoltam. Ugy ertettem hogy nem kell hozzanyulni, hogy nem kell komlett új konfigurációt osszeraknom ahhoz hogy hasznalni tudom az akkori programokat, legyen az jatek, vagy mas szoftver.
2018. nov. 7. 20:13
 8/8 anonim ***** válasza:

8 év sok idő,8 évvel ezelött nagy szám volt egy HD5970 és egy Phenom X4 4GB RAM-al,meg 500GB HDD-vel.

Ma sem használhatatlan,de azért igencsak le kell adni az elvárásokból.

2018. nov. 7. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!