Milyen PC összeállítást javasoltok?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Számítógépváráslás előtt állok, és kicsit nagy gondban vagyok. Régen kiestem a technikai dolgokból. Ha nem lenne pofátlan kérés segítenétek nekem egy gépet összerakni?
A támpontok a következők:
Felhasználás: Elsősorban AutoCAD Civil 3D 2018 (építőmérnöki tervező, és modellező szoftver) hibátlan működése. Aki nem ismerné a programot:
Az ajánlott gépigényen felül szeretném a hardverkonfigurációt. Másik felhasználási terület játékok. Itt viszont nincs konkrét a mai játékok 90% tisztességes módon fusson biztos 60 fps-el magas grafikai beállításon.
A felhasználási terület ennyi röviden.
Tovább fontos követelmények:
Költséghatékony, de megbízható megoldás.
A keret: 250000 Ft +30000 Ft ha nagyon muszáj.
Az elkövetkezendő 8 évben én ehhez a géphez nem akarok jelentősen hozzányúlni. (ezt értsétek úgy nem akarok komplett új gépet venni)
Előre köszönöm és hálás vagyok a segítségetekért.
Várom válaszaitokat.
Amennyiben szeretnél a 8 évben a megjelenő új játékokkal is játszani, akkor biztosan cserélni kell videokártyát.
Ilyen igényekre (nem akarsz fejleszteni) már most kell minimum 16gb ram és egy intel i7 vagy amd ryzen 2700/1800, ez a kettő együtt csak 150 ezer, alaplap 25-30e ezekhez, mellé mivel tervezés, nem ártana egy tisztesebb SSD m.2 slotba, megint 15e, egy nagyobb HDD a játékoknak, egyéb adattárolsára, 10e, minőségi tápegység 20e.
Ez már alaphangon 220-225 ezer és még sehol nincs a videokártya, márpedig ha magas grafikai beállítás a cél, fullHD felbontáson oda is minimum gtx 1060 6gb vagy rx 580 8gb kéne már most, 2-3 év múlva megint újabb simét 100e körül.
Ha mindenképp kell a játék is, akkor ennyiből nem lesz meg 8 évre. Az én konfigomban a proci 4 éves és már erőteljesen nézem mire cseréljem le, pedig mikor vettem újként az egyik legjobb intel volt, most is tuningolva van (a lap megint drágább emiatt + vízhűtés rá). Sajnos amivel szemezgetek csak a ram proci alaplap csere nem áll meg 200e alatt.
Az is kérdés, kellenek-e perifériák, mint monitor, bill stb, mert ha pl kell monitor, az máris 50e külön, normálisabb egér+bill megint 15-20e.
Kicsit nagyok az igények a pénztárcához képest.
Ha olyat akarsz, amit fejleszthetsz később, akkor mindenképp ryzen-t érdemes venned, de 8 év alatt minimum 1 proci csere meg 1 de inkább 2 videokártya cserével számolhatsz.
PCX-ről:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Crucial 250GB MX500 CT250MX500SSD4 M.2 SSD meghajtó 12+48 hó gar.
Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP HX430C15PB3K2/16 memória 12+24 hó gar.
Asrock B450 PRO4 alaplap 12+24 hó gar.
AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX processzor 12+24 hó gar.
Be quiet! Pure Power 10 500W BN273 tápegység 12+24 hó gar.
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar.
Házhoz szállítással lesz kb 199 ezer
Videokártyát használtan vennék bele, pl:
Ezzel 280 alatt meg is áll.
Ha monitor is kell, akkor kisebb videokártya, kisebb proci, cserébe előbb kell cserélned a vga-t.
Kellenek perifériák is? Monitor van?
[link] Amúgy itt egy gép, ami szerintem teljesítené az elvárásidat minden téren, +5 ezerért össze is szerelik neked.
Ma igen.
Holnap meg a holnapi jatekokra.
Akinek ma elvaras a magas beallitas 60+ fps, az 8 ev mulva sem fog low beallitasokon jatszani.
8 év sok idő,8 évvel ezelött nagy szám volt egy HD5970 és egy Phenom X4 4GB RAM-al,meg 500GB HDD-vel.
Ma sem használhatatlan,de azért igencsak le kell adni az elvárásokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!